Bilden saknar en alternativtext.

Hälsa, vård och tandvård

Vi arbetar för en god hälso- och sjukvård som möter människors behov. Vi har 32 vårdcentraler, varav 11 privata, 2 akutsjukhus i Växjö och Ljungby, 17 folktandvårdskliniker och 9 kliniker inom specialisttandvården, rättspsykiatrisk regionklinik, vuxen- samt barn- och ungdomspsykiatri.

Kontaktuppgifter till vården, all information och alla e-tjänster som rör hälsa och vård finns på 1177 Vårdguiden. 1177 är också ett telefonnummer du kan ringa för råd om vård.

För dig som är ung finns UMO.se - ungdomsmottagningen på nätet.

Vill du ha hjälp att ringa?

Behöver du tal-, minnes- eller anteckningsstöd när du ringer oss i Region Kronoberg? Då kan du få gratis hjälp av Teletal. Ring Teletal på nummer 020-22 11 44 eller klicka på Teletal nedan.

Nyheter

Utmärkelse till engagerad handledare inom vård och omsorg

20 april 2017

Undersköterskan Jennie Skjöldebrand, som arbetar på Åbrinkens äldreboende i Lagan, har tilldelats utmärkelsen årets handledare inom vård och omsorg i Kronoberg.

Anmälan enligt Lex Maria

10 april 2017

Anmälan gäller en patient som sökte vård pågrund av att hen hade allt svårare att svälja och dessutom minskad i vikt.

Brister i planering och övervakning av smärtbehandling

6 april 2017

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient på grund av behandling mot smärta blivit påverkad i såväl medvetande som andning.

Försenad diagnos av urinblåsecancer

5 april 2017

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient fick sin blåscancerdiagnos fördröjd på en av länets vårdcentraler.

Senast uppdaterad: 7 april 2016