Film och IT i skolan, AV-Media

Är du lärare i Kronobergs län och söker efter verktyg som kan underlätta och utveckla din undervisning? Då kan vi på AV-Media hjälpa dig! Genom oss får du tillgång till fortbildning inom IT, flera pedagogiska resurser och ett mediebibliotek med strömmande media. 

IT för lärande

AV-Media lyfter fram nya metoder och lärresurser som kan utveckla undervisningen. Vi driver bland annat projekt kring läsning, programmering och arbetar med Ipad i skolan, digitala lärverktyg och att öka intresset för naturvetenskap och teknik. Via oss har lärare och elever i Kronoberg tillgång till ett antal pedagogiska lärresurser, till exempel Svenska djur, The English Minnits, Vocalex och Skolplus.

Fortbildning och föreläsningar

Vår fortbildning handlar om IT i skolan. Vi arrangerar kurser om bland annat alternativa verktyg, Ipad, Google Drive och att blogga. Vi genomför även beställningskurser och föreläsningar inom IT utifrån era behov. På höstlovet arrangerar vi ”Digitala kompetensdagen” för lärare tillsammans med Linnéuniversitetet.

Media i undervisningen

Media i olika former kan vara utmärkta pedagogiska redskap. De kan användas som informationskälla, för att förstå och analysera och som ett alternativt verktyg. I vår Mediekatalog SLI finns ca 20 000 artiklar: UR-program, dokumentärer, spelfilmer, ljudböcker med mera.

Artiklarna är kvalitetsgranskade, kopplade till läroplanen och inköpta med institutionell visningsrättighet för alla skolor i Kronobergs län. Hör gärna av dig om du har du frågor om film, Mediekatalogen SLI, strömmande media, elevinloggning eller om du vill boka in ett skolbesök.

Nyhetsbrev

Vill du få löpande information från AV-Media? Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Allt vi behöver för att lägga till dig i sändlistan är ett mejl till:

Det här är en e-postadress

Linda Vingren

Chef kompetens och lärande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0738-66 46 19

Senast uppdaterad: 14 november 2018