Bilden saknar en alternativtext.

Jonna Kytömäki, barnsköterska

Jonna Kytömäki är barnsköterska på barn- och ungdomskliniken på Centrallasarettet Växjö.

Jag älskar mitt jobb och jag älskar barn, det har jag alltid gjort – barnen betyder allt. Jag bestämde mig som femåring att det var detta jag ville göra. När jag var liten låg jag mycket på sjukhus eftersom jag har svår astma. Det här är väl mitt sätt att ge tillbaka.

I mitt jobb måste man vara uppfinningsrik och flexibel. Vi kan inte bara gå in till ett barn och göra det som vi måste. Kanske är det så att barnet precis har somnat, sitter och äter, är ledsen eller rädd. Vi försöker anpassa oss så att det blir så bra som möjligt för barnet – och föräldrarna.

Mitt motto är att försöka få alla barn att ta med sig några glada minnen härifrån. Lyckas vi med det har vi vunnit mycket.

Ibland är jobbet intensivt och tufft, men jag får kraft från barnen och känslan av att kunna göra något gott. Och det är lätt att längta till nästa dag när man älskar sitt jobb och sina arbetskamrater!

"Att komma på morgonen och mötas av en treåring på trehjuling som ropar 'nu kommer hon!' – det kan göra dagen rätt bra..."

Senast uppdaterad: 2 februari 2016