Sommarpraktik

Om du går första eller andra året på gymnasiet har du möjlighet att söka sommarpraktik hos oss i Region Kronoberg. Genom att praktisera hos oss får du en möjlighet till inblick i regionens olika delar och yrkesroller. Vem vet, kanske hittar du ditt framtida yrkesval?

Praktiken pågår i fyra veckor, du arbetar måndag till fredag, sju timmar per dag. Lönen är 70 kronor i timmen. De flesta praktikplatserna finns inom vården, men vi kan även erbjuda platser inom administration, restaurang, lokalvård och vaktmästeri.

Praktik i vården

På en vårdavdelning är du med i den dagliga omvårdnaden av patienten och de rutiner som finns. Det kan handla om att hjälpa till vid måltiderna, följa med patienter till röntgen, lämna prover på labb, bädda sängar och fylla på förråd. En viktig del är den sociala samvaron, att finnas där för patienterna och kunna sitta ner och samtala.

Värdefull erfarenhet

Att få möta människor under din sommarpraktik kan ge dig värdefull erfarenhet som du bär med dig i livet. En av våra praktikanter berättar att han verkligen uppskattade att samtala med patienter då flera av dem hade många spännande och roliga historier att berätta. En annan praktikant nämner den trevliga och engagerade personalen som en av de stora fördelarna med hennes praktikplats, de bidrog till att hon verkligen kände sig välkommen.

Ansök

Ansökningstiden har nu gått ut för sommarpraktik till sommaren 2017. Välkommen att skicka in din ansökan igen nästa år.

Kontakt

Lisbeth Lindeberg

Administrativ assistent

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 70 20

Virginia Johansson

PA-specialist

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 25 87

Senast uppdaterad: 1 mars 2017