Grimslövs folkhögskola

Ta chansen och låt Grimslövs folkhögskola bli din nästa hållplats i livet!

Den helägda Grimslövs folkhögskola har uppdraget att bedriva utbildning med inriktning på hälsa, friskvård och kultur i ett brett perspektiv.

Grimslövs folkhögskola, öppnas i nytt fönster 

På Grimslövs folkhögskola kan du läsa profil- yrkesinriktade kurser, allmän kurs samt språk och sommarkurser. Genom studier och upplevelser närmar vi oss områdena hälsa, friskvård och kultur ur ett brett perspektiv, där du som individ får vara med och forma erfarenheten. 

Allmän kurs grund

Studier på grundskolenivå för att uppnå behörighet för studier på gymnasial nivå.

Allmän kurs gymnasial

Studier på gymnasial nivå för att uppnå behörighet för studier på högskola eller yrkeshögskola.

Konst, hantverk och design (KHD)

KHD är en bred konsthantverk- och designutbildning där du arbetar i många olika material och med många olika tekniker. Utbildningen är 1 år med möjlighet till ytterligare 1 års fördjupning. 

Hälsa och friskvård

En eftergymnasial yrkesutbildning på 1,5 år där du får kompetens som hälsoutvecklare, massageterapeut och Personlig tränare.

Turism och äventyr

En eftergymnasial yrkesutbildning på 1,5 år. För dig som vill arbeta som reseledare eller äventyrsguide i Sverige eller utomlands. Utbildningen ger bland annat kompetens inom service, guideteknik och ledarskap.

Bergs- och forsguide

En 16 veckors yrkesutbildning där du får kompetens som bergs- och forsguide. 12 veckor av utbildningen är förlagd till Nepal och Himalaya. 

Safari och vildmark

En 15 veckors yrkesutbildning inom safari- och vildmarkturism där delar av utbildningen är förlagd till Östafrika. 

Funktionsnedsättning i det nutida samhället

En distansutbildning på 1 termin på halvfart på gymnasial nivå. Utbildningen riktar sig både till dig som själv har en funktionsnedsättning eller till dig som arbetar professionellt med personer med funktionsnedsättning eller du som har anhörig med funktionsnedsättning. 

Förberedande studier i svenska som andraspråk

För dig som ännu inte har svenskakunskaper motsvarande SFI D. Gäller både dig som är asylsökande eller som har fått ditt uppehållstillstånd. 

Studiemotiverande folkhögskolekurs

För dig som idag är inskriven på arbetsförmedlingen och vill få stöd i att höja din motivation att börja studera.  

Sommarkurser

 Grimslövs folkhögskola erbjuder alltid en bred palett av sommarkurser för den som är intresserad av att utvecklas sig själv tillsammans med andra. Sommarkurserna är på en vecka och då bor du på skolans internat med alla måltider inkluderade. 

Mer om kurserna

På Grimslövs folkhögskolas webbplats kan du läsa mer om kurserna.

Grimslövs folkhögskola, öppnas i nytt fönster

Gör din ansökan här, öppnas i nytt fönster

Den helägda Grimslövs folkhögskola har uppdraget att bedriva utbildning med inriktning på hälsa, friskvård och kultur i ett brett perspektiv.

Grimslövs folkhögskola ska göra skillnad för alla studerande och därigenom bidra till Region Kronobergs vision Ett gott liv i ett livskraftigt län. Studietiden på Grimslövs folkhögskola ska upplevas som en förändring i positiv riktning för deltagaren.

Skolans utbildningar ska bidra till det regionala kulturlivet och till näringslivet. Grimslövs folkhögskola ska göra det möjligt för en ökad mångfald av människor att påverka sin livssituation. Skolan ska bidra till ökat engagemang och att fler deltar i den regionala samhällsutvecklingen i Gröna Kronoberg.

Skolan ska bidra till att höja bildnings- och utbildningsnivån, bredda intresset för det regionala kulturlivet samt en ökad sysselsättning i regionen.

Från staten har Grimslövs folkhögskola också folkbildningsuppdraget att:

  • bidra till att stärka och utveckla demokratin
  • bidra till att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen (genom t ex politiskt, fackligt, kulturellt eller annat ideellt arbete)
  • bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället
  • bidra till att bredda intresset för och delaktighet i kulturlivet.

Senast uppdaterad: 25 november 2019