Johan Berlin

PTP-psykolog med forskningstjänstgöring

Bilden saknar en alternativtext.

Johan Berlin tog sin psykologexamen vid Lunds Universitet i januari 2017. Innan dess har han erfarenhet som skötare i både rättspsykiatrisk och akut allmänpsykiatrisk vård.

Nu gör han sin PTP-tjänstgöring vid Rättspsykiatriska regionklinken i Växjö. Där har han fått chansen, att utöver det kliniska arbetet i tjänsten, arbeta 40 % med forskning som en del av klinikens forsknings- och utvecklingsavdelning och som Region Kronobergs första forsknings-PTP. Inom ramen för forskningen har han primärt hjälpt doktorand Natalie Laporte med datainsamling till hennes avhandlingsprojekt ”Självriktad- och utåtriktad aggression hos rättspsykiatriska patienter”. Projektet, som hoppas kunna omfatta 100 rättspsykiatriska patienter, syftar till att förstå de faktorer som leder personer till att skada sig själv eller andra.

Vad gäller rättspsykiatri och forskning i övrigt har Johan ett speciellt intresse för psykopati och riskbedömningar, och han hoppas framöver kunna fortsatt kombinera det kliniska arbete som psykolog med forsknings- och utvecklingsarbete.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 31 95, 0720-83 18 98