För dig som är anställd eller studerande

Biblioteket erbjuder kunskapsstöd till dig som är anställd i Region Kronoberg och till dig som studerar.

• Informationssökning - vi söker åt dig eller tillsammans med dig.
  • Informationsresurser - vi bevakar och samlar information inom hälso- och sjukvård. Det vi inte har själva lånar vi in till dig. Lämna gärna inköpsförslag via formuläret längre ner.
  • Informationsbevakning - vi guidar dig att hitta rätt verktyg så att du på smartast sätt ska kunna hålla dig uppdaterad.

Du som är anställd i Region Kronoberg kan nå bibliotekets digitala resurser via intranätet. Det digitala biblioteket ger dig tillgång till bland annat:

• 1800 medicinska e-tidskrifter
  • Flera kliniska beslutsstöd och referensdatabaser, däribland UpToDate och CINAHL
  • En mängd e-böcker

Om du inte har tillgång till intranätet hemifrån kan du ändå få åtkomst till kunskapsstödet genom att skaffa ett konto till vår proxyserver.

Logga in, eller skaffa konto till proxyservern, öppnas i nytt fönster

För dig som studerar, men inte är anställd i Region Kronoberg, finns också möjlighet att ta del av vårt utbud. Du är välkommen att låna av den litteratur vi har och vi hjälper dig gärna med exempelvis artikelsökning.

Söka, låna reservera

Sök, låna om, reservera, öppnas i nytt fönster

Hur det går till att låna

Temasamlingar i biblioteket