Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

3 april 2020

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Vi är väldigt tacksamma för att kronobergarna har visat intresse för att hjälpa till, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Än så länge är stora delar av vår verksamhet i planeringsstadiet men blir bemanningsläget tufft så blir det en stor hjälp, säger Marie Bogholt, tf HR-chef i Region Kronoberg.

De uppgifter som kan bli aktuella är i första hand sjuksköterske- och undersköterskeuppgifter.

Men vi kan också komma i ett läge där vi behöver ha in andra typer av stödresurser, exempelvis en hjälpande hand eller städning. Just nu utformar vi introduktionsutbildningar så att de som kommer förbereds för sina arbetsuppgifter, säger Marie Bogholt.

Studenter och administrativ personal

Region Kronoberg tar också andra initiativ för att förstärka personalläget. Bland annat har brev skickats ut till alla sjuksköterskestudenter i länet för att lyfta sjukvårdens behov av personal och möjligheten för dem att arbeta extra i vården. Den 1 april startade även reaktiveringsutbildning för administrativ personal med sjukvårdsbakgrund.

Region Kronoberg tar gärna emot flera intresseanmälningar från människor med vårdbakgrund.

Gör din intresseanmälan här

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Marie Bogholt

Tf HR-chef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470587388, 046709673048

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Lägesbild från Region Kronoberg 4 juni

4 juni 2020

I Region Kronoberg har vi den senaste tiden haft ett ganska stabilt läge med cirka 30 inneliggande covid-19-patienter på sjukhus, varav några vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Men det kan föränd...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.