24 maj 2018

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Med de statliga utvecklingsbidragen kan vi ytterligare stärka arbetet med att se till att Kronobergarna har tillgång till kultur i hela länet, säger kulturnämndens ordförande Ragnar Lindberg (S).

Kulturrådets utvecklingsbidrag bidar också till att stärka Kronobergs förutsättningar att genomföra prioriteringarna i den regionala kulturplanen och bedriva regionalt utvecklingsarbete. Bidrag ges till strategiska utvecklingsinsatser av nationellt intresse. Organisationer som är verksamma i län som ingår i kultursamverkansmodellen och som får bidrag från landsting, kommun eller annan huvudman kan söka utvecklingsbidrag till regional kulturverksamhet. I bedömningen prioriteras projekt som har regional förankring.

Kronoberg har fått fem projekt beviljade:

• 200 000 kronor till Musica Vitae: Rörelse - nya perspektiv på musik och ergonomi, år 1 av 2
  • 450 000 kronor till Region Kronoberg: Kronoberg Blekinge utvecklar medborgarscenen
  • 500 000 kronor till Region Blekinge/Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg: Det kreativa rummet, år 2 av 3
  • 520 000 till Region Blekinge/Regionsamverkan Sydsverige utvecklar dansområdet i södra Sverige, år 3 av 3
  • 450 000 kronor till Region Jönköpings län: Nya Småland, år 3 av 3

Ragnar Lindberg (S)

Ordförande i kulturnämnden

Ragnar är även ledamot i regionfullmäktige, ersättare i regionstyrelsen och ledamot i valberedningen.

• Telefon: 0706-65 22 72

Christel Gustafsson