Fler nyheter

15 februari 2017

5,8 miljoner till smart boende och hållbart byggd miljö

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd satsar 5,8 miljoner på projektet ”Smart Housing Småland” under 2017-2019. RISE Research Institutes of Sweden (fd SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) är projektansvariga och bakom satsningen står flera småländska företag, offentliga aktörer och lärosäten.

Nu tas nästa steg i projektet ”Smart Housing Småland” som har funnits sedan 2013. Visionen är att skapa en internationellt ledande innovationsmiljö som, med användare i centrum, skapar smart boende och hållbart byggd miljö med bas i glas och trä. Innovation, digitalisering, jämställdhet och hållbarhet är grundstenar.

Spetskompetens inom trä, glas och digitalisering ger Småland en unik position som testmarknad för internationellt gångbara lösningar. Detta skapar en betydande internationell marknadspotential för företagen i Småland och ger även möjligheter att lösa bostadsbristen, säger Olof Björkmarker (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Läs mer om projektet:
http://smarthousing.nu/

Projektet är i linje med den regionala utvecklingsstrategin ”Gröna Kronoberg” och bidrar till att  utveckla diversifiering och innovationsförmåga i länet.  

Nya medel till regionala tillväxtåtgärder

Region Kronoberg har tilldelats 17 775 000 kr i 1:1-anslag för regionala tillväxtåtgärder 2017. Medlen kan användas till regional projektverksamhet, regionalt företagsstöd (t.ex. konsultcheckar och investeringsstöd till företag) och kommersiell service (t.ex. lanthandlare och bensinstationer på landsbygden).

Med de nya medlen stödjer vi gärna initiativ och projekt som bidrar till att vi når målen i den regionala utvecklingsstrategin ”Gröna Kronoberg”. Vi har sex ansökningsomgångar i år, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

För de som är intresserade av att söka medel finns mer information på http://www.regionkronoberg.se/gronakronoberg/ 

Kontakt

Olof Björkmarker (S)

Olof Björkmarker (S)

Ordförande i regionala utvecklingsnämnden

Olof är även ledamot i regionfullmäktige, ordförande i styrelsen för Grimslövs folkhögskola, ersättare i regionstyrelsen och regionstyrelsens arbetsutskott samt ordförande i valberedningen.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 76 61

Joakim Pohlman (S)

Ledamot i regionfullmäktige

Joakim är också ersättare i regionstyrelsen, 1:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden och ledamot i Grimslövs folkhögskolas styrelse.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0433-716 17, 0703-31 23 00

Carina Bengtsson (C)

2:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden

Carina är också ledamot regionfullmäktige och i Grimslövs folkhögskolas styrelse.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-73 91 13

Christel Gustafsson

Regional utvecklingsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 27, 0767-20 78 48

Relaterade nyheter

Dags att söka till Grimslövs Folkhögskola

23 mars 2017

Behöver du komplettera din grundutbildning eller vill du skola om dig för att arbeta med turism och friskvård? Då kan du söka dig till Grimslövs Folkhögskola.

12,6 miljoner till miljöprojekt och företagsstöd i Kronoberg

22 mars 2017

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd har beslutat att satsa 12,6 miljoner kronor på hållbara transporter för att bland annat minska koldioxidutsläppen och på konsultstöd till företagare.

Sök praktikplats i Bryssel

17 mars 2017

Småland Blekinge Halland South Sweden erbjuder under höstterminen 2017 två praktikplatser på kontoret i Bryssel till studenter vid bland annat Linnéuniversitetet.

Utställningen I'm Alive visas på Huseby

17 mars 2017

Mot nya höjder, Huseby Bruk och Tekniska museet öppnar i början av september utställningen I'm Alive i Kronoberg. Här delar nyanlända som kommit till Sverige med sig av sina berättelser och om vad dig...