Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

23 maj 2019

700 elever besökte Linnéuniversitetet

I går besökte 700 nyfikna grundskoleelever Linnéuniversitetet. Där fick eleverna bland annat se en storslagen och sprakande rymdshow med Tekniska museet. Dessutom fick eleverna lära känna universitetet lite bättre.

De 700 eleverna som besökte Linnéuniversitetet fick besöket som en belöning för deras engagemang i utbildningskonceptet Maker tour – Mot nya höjder vars syfte är att öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

Under våren har tusentals elever varit engagerade i Maker tour – Mot nya höjder vilket känns fantastiskt. Eleverna som besökte universitetet har varit otroligt engagerade under vårterminen och det vill vi såklart uppmärksamma och belöna. Vi behöver säkra Kronobergs framtida kompetensförsörjning och Maker tour – Mot nya höjder är ett framgångsrikt sätt att jobba med dessa frågor, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Rymdshow och världens tredje bästa LEGO-robotar

Under dagen bjöd Tekniska museet på en storslagen rymdshow, speciellt framtagen för detta tillfälle. Dessutom visade Fagrabäckskolans natur- och teknikelever upp sina LEGO-robotar som vann VM-brons i First LEGO League i USA för några veckor sedan.

Eleverna fick även bekanta sig med universitetet genom att besöka olika institutioner – där fick eleverna bland annat experimentera med kryptering, drönare och medicintekniska övningar.

Om vi tidigt kan skapa nyfikenhet och intresse kring dessa ämnen och högre studier tror vi att vi kan hälsa en hel del av dessa elever välkomna som studenter hos oss i framtiden, säger Linnéuniversitetets vicerektor Ann-Charlotte Larsson.

Mediekontakter

Malin Wass, projektledare för Maker tour – Mot nya höjder på Region Kronoberg, 0709-844 701, Det här är en e-postadress.
Katrin Lindwall, universitetsadjunkt på Linnéuniversitetet, 0470-70 89 33, Det här är en e-postadress.

Vad är Maker tour – Mot nya höjder?

Maker tour – Mot nya höjder är ett utbildningskoncept i Kronobergs, Gävleborgs och Gotlands grund- och gymnasieskolor. Konceptet syfte är att öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik och att bygga broar mellan skolan och arbetslivet för att säkra länens framtida kompetensförsörjning. Maker tour – Mot nya höjder drivs av Region Kronoberg, Tekniska museet, Linnéuniversitetet och Länsstyrelsen i Kronobergs län. Läs mer på www.motnyahojder.com.

Relaterade nyheter

Anställda lättar på gasen och sparar både pengar och utsläpp

21 augusti 2019

Närmare 100 personer på kommunala arbetsplatser runt om i Kronobergs län har under året gått utbildning i sparsam körning. Nu fortsätter projektet Res Grönt i Gröna Kronoberg sina utbildningsinsatser.

Rekordmånga besökare på regionalt Scensommar

15 augusti 2019

Åtta veckor med Scensommar avslutades igår kväll i Linnéparken med Molly Sandén och en rekordpublik på runt 13 000. I och med sommarens sista konsert visar siffrorna att det totala antalet besökare på...

Medarbetare i Region Kronoberg får testa klimatsmartare resor

29 juli 2019

38 procent av Region Kronobergs medarbetare tar bilen till jobbet – en låg siffra jämfört med många andra arbetsplatser i Kronoberg. Under 2019 och 2020 kommer medarbetare som tar bilen till jobbet at...

Turismen ökar i Kronobergs län

23 juli 2019

Kronoberg är den region i Sverige som har störst andel utländska besökare. Under 2018 hade länet över en miljon turistnätter – en siffra som har ökat de senaste åren. Dessutom har turismnäringen i lä...