Fler nyheter

4 oktober 2018

Vård- och omsorgscollege Kronoberg nominerat till jämställdhetspris

Vård- och omsorgscollege Kronoberg – ett samarbete för att höja kvalitet och status på vård- och omsorgsyrken – har blivit nominerat till Svenska Jämställdhetspriset.

Det är oerhört överraskande och hedrande att vi har blivit nominerade till denna fina utmärkelse. Det här ger än mer energi och kraft att tillsammans fortsätta arbetet för fria yrkes- och studieval, säger Catarina Lindahl-Petäjä, verksamhetsledare.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som delas ut varje år på www.forumjamstalldhet.se, Sveriges största konferens för jämställdhetsfrågor. Priset delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle.

Arbete för ökad jämställdhet

Vård- och omsorgscollege Kronoberg har arbetat på flera sätt för att öka kunskapen om jämställdhet och öppna upp för fler att arbeta inom vård och omsorg:

  • Skrivit rapporten ”Män i vård och omsorg” 2014 tillsammans med länsstyrelsen och Region Kronoberg
  • Deltagit i ett tvåårigt projekt för jämställd regional tillväxt som bland annat resulterat i fotoutställningen ”Känner du igen en kollega”
  • Tagit fram ett studie- och yrkesvägledningsverktyg tillsammans med Teknikcollege Kronoberg och Region Kronoberg, Våga välja Yrke, som lanseras i oktober
  • Genomfört utbildningar och föreläsningar om jämställdhet för styrgrupper, vård- och omsorgslärare och handledare i kommuner och region

Mer personal efterfrågas och det finns stora jobb- och karriärmöjligheter inom vård och omsorg.

Människor ska få möjlighet att välja yrke utifrån sina intressen och vi behöver alla hjälpas åt för att klara framtidens vård och omsorg, säger Catarina Lindahl-Petäjä.

Vård- och omsorgscollege Kronoberg är ett regionalt samarbete för utbildningsanordnare och arbetsliv för att tillsammans höja kompetensen och kvaliteten samt öka attraktionskraften för arbete och utbildningar inom vård och omsorg. Samverkansparter är Kronobergs kommuner, Region Kronoberg, Eductus, Lernia, Växjö fria gymnasium och vuxenutbildning, Attendo, KUI och fackförbundet Kommunal. Mer information om Vård- och omsorgscollege Kronoberg finns på www.vo-college.se/kronoberg.

Kontakt

Catarina Lindahl Petäjä

Verksamhetsledare Vård- och omsorgscollege Kronoberg

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 91 15, 0709-84 46 63

Relaterade nyheter

Hög dos läkemedel anmäls enligt Lex Maria

12 februari 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient erhöll 10 ggr för hög dos av ett läkemedel på ett av länets sjukhus.

Den längsta resan

7 februari 2019

Soheila Fors är kvinnan från Iran som från en tillvaro i förtryck och okunskap har utbildat sig, startat Tehus-rörelsen och nu kandiderar till EU-parlamentet. Hon var en av föreläsarna på utbildningsd...

Aktualiserad utvecklingsstrategi nu på remiss

6 februari 2019

Från 2018 till juni 2019 aktualiserar Region Kronoberg den regionala utvecklingsstrategin – Gröna Kronoberg 2025. I dag fastställde regionala utvecklingsnämnden remissversionen på sitt första möte för...

Företagare inom naturturism erbjuds ekonomiskt stöd

4 februari 2019

Region Kronoberg har nu möjlighet att ge små företag inom naturturism ekonomiskt stöd. Stödet finansieras av Tillväxtverket och riktar sig till företag som vill attrahera och sälja till nya internatio...