Fler nyheter

4 oktober 2018

Vård- och omsorgscollege Kronoberg nominerat till jämställdhetspris

Vård- och omsorgscollege Kronoberg – ett samarbete för att höja kvalitet och status på vård- och omsorgsyrken – har blivit nominerat till Svenska Jämställdhetspriset.

Det är oerhört överraskande och hedrande att vi har blivit nominerade till denna fina utmärkelse. Det här ger än mer energi och kraft att tillsammans fortsätta arbetet för fria yrkes- och studieval, säger Catarina Lindahl-Petäjä, verksamhetsledare.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som delas ut varje år på www.forumjamstalldhet.se, Sveriges största konferens för jämställdhetsfrågor. Priset delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle.

Arbete för ökad jämställdhet

Vård- och omsorgscollege Kronoberg har arbetat på flera sätt för att öka kunskapen om jämställdhet och öppna upp för fler att arbeta inom vård och omsorg:

  • Skrivit rapporten ”Män i vård och omsorg” 2014 tillsammans med länsstyrelsen och Region Kronoberg
  • Deltagit i ett tvåårigt projekt för jämställd regional tillväxt som bland annat resulterat i fotoutställningen ”Känner du igen en kollega”
  • Tagit fram ett studie- och yrkesvägledningsverktyg tillsammans med Teknikcollege Kronoberg och Region Kronoberg, Våga välja Yrke, som lanseras i oktober
  • Genomfört utbildningar och föreläsningar om jämställdhet för styrgrupper, vård- och omsorgslärare och handledare i kommuner och region

Mer personal efterfrågas och det finns stora jobb- och karriärmöjligheter inom vård och omsorg.

Människor ska få möjlighet att välja yrke utifrån sina intressen och vi behöver alla hjälpas åt för att klara framtidens vård och omsorg, säger Catarina Lindahl-Petäjä.

Vård- och omsorgscollege Kronoberg är ett regionalt samarbete för utbildningsanordnare och arbetsliv för att tillsammans höja kompetensen och kvaliteten samt öka attraktionskraften för arbete och utbildningar inom vård och omsorg. Samverkansparter är Kronobergs kommuner, Region Kronoberg, Eductus, Lernia, Växjö fria gymnasium och vuxenutbildning, Attendo, KUI och fackförbundet Kommunal. Mer information om Vård- och omsorgscollege Kronoberg finns på www.vo-college.se/kronoberg.

Kontakt

Catarina Lindahl Petäjä

Verksamhetsledare Vård- och omsorgscollege Kronoberg

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 91 15, 0709-84 46 63

Relaterade nyheter

Region Kronoberg fortsätter att vara bland de främsta enligt ny miljörapport

18 oktober 2018

När SKL (Sveriges kommuner och landsting) miljörapport för 2017 presenteras är Region Kronoberg i toppen i två av sex kategorier och i den övre hälften i ytterligare två kategorier.

Regional utvecklingsnämnd om riksvägar, validering och automatisering

17 oktober 2018

Dagens regionala utvecklingsnämnd hade fokus på kompetensförsörjningen – en gemensam utmaning för flera av samhällets aktörer. Nämnden fattade även beslut om satsningar på riksvägar och ett projekt om...

Södra sjukvårdsregionen får gemensam högisoleringsenhet i Malmö

17 oktober 2018

En helt ny högisoleringsenhet kommer att utvecklas på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Enheten, som ska vara på plats 2019, finansieras av Landstinget Blekinge, Region Halland, Region Kronoberg och...

"Tillväxtposition på topp trots strukturella utmaningar"

17 oktober 2018

Kronoberg är ett produktionslän med en stark entreprenörsanda. Här finns en blandning av små företag och stora världsledande företag som exempelvis Ikea, Nibe, Södra och Fortnox. Bakom Sveriges högsta...