Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

10 februari 2020

Ambulansen visar upp sig på 112-dagen

Tisdagen den 11 februari är det dags för 112-dagen. Flera viktiga samhällsaktörer är då med och visar upp sina verksamheter hos SOS Alarm i Växjö.

Från Region Kronobergs sida är ambulansen på plats med den utrustning de tar med sig in till patienten.

– Det brukar vara ett stort intresse. Många äldre brukar komma till oss och vill veta mer om hjärtsjukvård, berättar ambulandssjuksköterskan Marlene Hammargren som kommer vara på plats.

Evenemanget pågår mellan kl 13-19. Förutom ambulansen finns möjligheten att träffa bland annat räddningstjänsten, sjöräddningen och polisen. Tullverket kommer att visa upp sökhundar och SOS Alarm bjuder på varmkorv med kaffe eller saft.

Till evenemanget på Facebook

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.

Digitala kallelser på gång i regionen

27 maj 2020

Nu testar Region Kronoberg digitala kallelser. Patienten kan hämta sin kallelse i en digital brevlåda till mobil eller dator. Det är snabbare, säkrare och bättre för miljön.

Frivilliga är med och räddar liv

25 maj 2020

Region Kronoberg ansluter sig nu till tjänsten Sms-livräddare som är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp.