Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

10 februari 2020

Ambulansen visar upp sig på 112-dagen

Tisdagen den 11 februari är det dags för 112-dagen. Flera viktiga samhällsaktörer är då med och visar upp sina verksamheter hos SOS Alarm i Växjö.

Från Region Kronobergs sida är ambulansen på plats med den utrustning de tar med sig in till patienten.

– Det brukar vara ett stort intresse. Många äldre brukar komma till oss och vill veta mer om hjärtsjukvård, berättar ambulandssjuksköterskan Marlene Hammargren som kommer vara på plats.

Evenemanget pågår mellan kl 13-19. Förutom ambulansen finns möjligheten att träffa bland annat räddningstjänsten, sjöräddningen och polisen. Tullverket kommer att visa upp sökhundar och SOS Alarm bjuder på varmkorv med kaffe eller saft.

Till evenemanget på Facebook

Relaterade nyheter

Ljungby har Sveriges mest patientsäkra operationsvård

20 februari 2020

Lasarettet i Ljungby blev klar etta i det kvalitetsindex för sjukhus med akutkirurgi 2019 som tagits fram av Svenskt Perioperativt Register. Indexet består av nio olika delar som på olika sätt speglar...

Distriktsläkare har installerats som professor

19 februari 2020

Hans Thulesius, distriktsläkare på vårdcentralen Skärvet i Växjö, har installerats som professor i allmänmedicin vid Linnéuniversitetet.

Glädje över ett samlat hjärta

17 februari 2020

Den 14 februari, på alla hjärtans dag, invigdes nya hjärtmottagningen på Centrallasarettet Växjö. Verksamhetschef Thomas Aronsson hälsade välkommen. Han berättade om den dröm som länge funnits om en s...

Nytt akutsjukhus Växjö – nuläget

14 februari 2020

Projektkontoret är igång, även om alla delar i projektorganisationen inte är bemannade fullt ut. Mycket handlar i nuläget om att strukturera och planera det fortsatta arbetet.