Fler nyheter

1 april 2019

Sök våra utbildningar

Nu finns flera Yh- utbildningar till specialistundersköterska att söka och sjuksköterskeutbildningen i Ljungby (Cil). Det är också dags att söka till vår folkhögskola i Grimslöv där en av kurserna har inriktningen hälsa, friskvård och kultur.

Yrkeshögskoleutbildningar (YH)

Yrkeshögskoleutbildning (Yh-utbildning) är en eftergymnasial utbildningsform för dig som vill utvecklas i ditt arbete eller är i början av ditt yrkesliv. Vår satsning på Yh-utbildning ska gagna den framtida kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.

Våra utbildningar 2019:

  • Specialistundersköterska barn och ungdom
  • Medicinsk sekreterare
  • Specialistundersköterska operation, anestesi och intensivvård
  • Psykiatrispecialiserad undersköterska/skötare/boendestödjare

Läs mer och anmäl dig senast 16 april, öppnas i nytt fönster

Cil (sjuksköterskeprogrammet i Ljungby)

Att vara sjuksköterska innebär att möta människor i utsatta livssituationer med behov av vård. Idag är utbildningen både akademisk och yrkesinriktad. Den innehåller en spännande mix av teoretiska kurser och klinisk verksamhetsförlagd utbildning.

Läs mer och ansök senast 15 april, öppnas i nytt fönster

Läs vad Mi Prahl och Olivia Lindskog tycker om utbildningen , pdf, öppnas i nytt fönster

Läs på Grimslövs folkhögskola

På Grimslövs Folkhögskola kan du läsa allmän kurs, profil- yrkesinriktade kurser samt språk och sommarkurser. Allmän kurs vänder sig i första hand till den som saknar grundskole- och/eller gymnasieutbildning och är ett utmärkt alternativ till Komvux med inriktningarna friskvård, motion och idrott samt kultur/kreativ media. Grimslövs folkhögskola erbjuder internatboende, vilket ger mer värde för dina studier. De profil- och yrkesinriktade kurserna vänder sig i första hand till den som vill utbilda dig mot ett specifikt yrke inom hälsa och friskvård, turism eller konsthantverk och design. I sommar arrangerar Grimslövs folkhögskola flera spännande kurser för den som vill lära sig något nytt på semestern. Till exempel kan du lära dig sy i fårskinn, gå skrivarkurs eller träna yoga. Kurserna ges vecka 27, den 1-5 juli 2019.

Läs mer om kurserna och anmäl dig senast 15 april, öppnas i nytt fönster