Fler nyheter
Årets nätspridare 2018: Marta Surbevski, Växjö Internationella grundskola, Berit Svensson, Hackebackeskolan i Lessebo, och Linda Stenkilsson, Prästängsskolan i Alvesta. Prisutdelare: Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden. Årets nätspridare 2018: Marta Surbevski, Växjö Internationella grundskola, Berit Svensson, Hackebackeskolan i Lessebo, och Linda Stenkilsson, Prästängsskolan i Alvesta. Prisutdelare: Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

30 oktober 2018

Årets nätspridare hyllas på digital kompetensdag för skolan

AV-Media/Region Kronoberg utser varje höst ”Årets nätspridare”. Utmärkelsen är ett sätt att hylla personal inom skolan som har utvecklat lärandet i skolan, förskolan eller på fritids med hjälp av IT. Nätspridarna uppmärksammades idag på Digitala kompetensdagen på Linnéuniversitetet.

Årets nätspridare har på ett fantastiskt sätt bidragit till att använda och utveckla IT i undervisningen. De är förebilder för många kollegor och elever i att visa de många vinsterna av att använda digitaliseringen i skolan, säger Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Årets nätspridare är:

Marta Surbevski, lärare och förstelärare, Växjö Internationella grundskola

Marta använder IKT i ämnesövergripande arbete på mellanstadiet och i samband med språkinlärning. Skolan har en engelskainriktning men idéerna kan användas med vilket språk som helst. Marta har gjort IKT i skolan till vardag och tillsammans med eleverna arbetar hon med Greenscreen, Skype-lektioner, filmskapande med iMovie, Puppet Pals, Screencastify, Picsart, Google Earth och olika hemsidor. Marta har visat på en förmåga att växla upp sin egen kunskap till kunskap för alla på skolan.

Berit Svensson, förstelärare och lärare i åk 1-3, Hackebackeskolan i Lessebo

Analog programmering är ett bra sätt att lära sig programmeringens olika ord och begrepp. Berit arbetar med att ge eleverna förståelse i vad programmering innebär. Hon använder eleverna som verktyg och ger dem insikt i hur det kan fungera genom att programmera en kompis till att utföra olika uppdrag. Hon visar även att det är en fördel att arbeta med analog programmering i olika ämnen. Berit stöttar även hela skolan vid arbetet med Mot nya Höjders utmaningar.

Linda Stenkilsson, förstelärare i Ma, åk 4-6, Prästängsskolan i Alvesta

Linda har arbetat med att ge elever insikt i värdet av att använda Google på djupet. Som man söker får man svar är en devis som satts i centrum. Därmed har möjligheten att arbeta digitalt i klassrummet ökat väsentligt. Hon har även kopplat på programmering för att ge eleverna förståelse för algoritmerna bakom Internet. Linda har även tillhört de som nyttjar Mot nya Höjders resurser mest och har spridit detta till kollegorna.

Det är sjunde året som AV-Media utser Årets nätspridare. AV-Medias IT-pedagoger har tillsammans med tidigare nätspridare gått igenom nomineringarna och utsett tre pristagare. Avgörande i valet har varit ett utvecklande arbetssätt med digitala verktyg som möjliggörare och spridningen till kollegor. Alla årets nätspridare deltar som föreläsare på årets Digitala kompetensdag.

Läs mer om digitala kompetensdagen här

Kontakt

Joakim Pohlman (S)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0703-31 23 00

Tina Sundberg

It-pedagog

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 93

Relaterade nyheter

Stabil läkarbemanning genom aktiv samverkan, prisat på kvalitetsvecka

16 november 2018

När Region Kronoberg idag avslutade sin årliga kvalitetsvecka delades 2018-års kvalitetspris ut till vuxenpsykiatrin för deras lyckade arbete med att bli oberoende av hyrläkare.

Kronobergs elever säljer solcellsandelar för en bättre värld

15 november 2018

Under vintern och våren kommer elever i Kronoberg att sälja andelar i solceller som kommer monteras vid en skola i Thailand för att förbättra skolgången för elever på andra sidan jorden.

Ljusare framtid med många ST-läkare i Region Kronoberg

13 november 2018

Inom vissa läkarspecialiteter är det just nu svårt att rekrytera nya medarbetare till Region Kronoberg – till exempel inom primärvården och gyn/obstetrik. Men långsiktigt ser det bättre ut. Vårdcentra...

Medborgarscen – allas vår scen

13 november 2018

En så kallad Medborgarscen har utvecklats för att historier som speglar det lokala samhället ska få större plats på teatern. Satsningen är en del av ett flerårigt projekt där det regionala kulturutbud...