Fler nyheter
Årets nätspridare 2018: Marta Surbevski, Växjö Internationella grundskola, Berit Svensson, Hackebackeskolan i Lessebo, och Linda Stenkilsson, Prästängsskolan i Alvesta. Prisutdelare: Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden. Årets nätspridare 2018: Marta Surbevski, Växjö Internationella grundskola, Berit Svensson, Hackebackeskolan i Lessebo, och Linda Stenkilsson, Prästängsskolan i Alvesta. Prisutdelare: Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

30 oktober 2018

Årets nätspridare hyllas på digital kompetensdag för skolan

AV-Media/Region Kronoberg utser varje höst ”Årets nätspridare”. Utmärkelsen är ett sätt att hylla personal inom skolan som har utvecklat lärandet i skolan, förskolan eller på fritids med hjälp av IT. Nätspridarna uppmärksammades idag på Digitala kompetensdagen på Linnéuniversitetet.

Årets nätspridare har på ett fantastiskt sätt bidragit till att använda och utveckla IT i undervisningen. De är förebilder för många kollegor och elever i att visa de många vinsterna av att använda digitaliseringen i skolan, säger Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Årets nätspridare är:

Marta Surbevski, lärare och förstelärare, Växjö Internationella grundskola

Marta använder IKT i ämnesövergripande arbete på mellanstadiet och i samband med språkinlärning. Skolan har en engelskainriktning men idéerna kan användas med vilket språk som helst. Marta har gjort IKT i skolan till vardag och tillsammans med eleverna arbetar hon med Greenscreen, Skype-lektioner, filmskapande med iMovie, Puppet Pals, Screencastify, Picsart, Google Earth och olika hemsidor. Marta har visat på en förmåga att växla upp sin egen kunskap till kunskap för alla på skolan.

Berit Svensson, förstelärare och lärare i åk 1-3, Hackebackeskolan i Lessebo

Analog programmering är ett bra sätt att lära sig programmeringens olika ord och begrepp. Berit arbetar med att ge eleverna förståelse i vad programmering innebär. Hon använder eleverna som verktyg och ger dem insikt i hur det kan fungera genom att programmera en kompis till att utföra olika uppdrag. Hon visar även att det är en fördel att arbeta med analog programmering i olika ämnen. Berit stöttar även hela skolan vid arbetet med Mot nya Höjders utmaningar.

Linda Stenkilsson, förstelärare i Ma, åk 4-6, Prästängsskolan i Alvesta

Linda har arbetat med att ge elever insikt i värdet av att använda Google på djupet. Som man söker får man svar är en devis som satts i centrum. Därmed har möjligheten att arbeta digitalt i klassrummet ökat väsentligt. Hon har även kopplat på programmering för att ge eleverna förståelse för algoritmerna bakom Internet. Linda har även tillhört de som nyttjar Mot nya Höjders resurser mest och har spridit detta till kollegorna.

Det är sjunde året som AV-Media utser Årets nätspridare. AV-Medias IT-pedagoger har tillsammans med tidigare nätspridare gått igenom nomineringarna och utsett tre pristagare. Avgörande i valet har varit ett utvecklande arbetssätt med digitala verktyg som möjliggörare och spridningen till kollegor. Alla årets nätspridare deltar som föreläsare på årets Digitala kompetensdag.

Läs mer om digitala kompetensdagen här

Kontakt

Joakim Pohlman (S)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0703-31 23 00

Tina Sundberg

It-pedagog

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 93

Relaterade nyheter

Kommunikationsdagarna 2019

14 mars 2019

Den 22-23 augusti är det dags för kommunikationsdagarna 2019, en mötesplats för kommunikatörer som jobbar i Sveriges regioner. Fokus under dagarna ligger på inspiration och erfarenhetsutbyte mellan os...

Kurs och konferens

14 mars 2019

Svarar på frågor om din anmälan

Praktisk information

14 mars 2019

Tid och plats 22-23 augusti, Konserthuset i Växjö. Hålltider Torsdag 22 augusti 09.00 Registrering och fika 10.00 Kursstart 12.00-13.00 Lunch 16.30 Slut för dagen 18.30 Middag och kvällsaktivitet Fr...

Klart med ny rektor för Grimslövs Folkhögskola

14 mars 2019

Erik Engsbråten blir ny rektor på Grimslövs Folkhögskola. Region Kronoberg äger och driver folkhögskolan som har inriktningen hälsa, friskvård och kultur i ett brett perspektiv. Erik tillträder tjänst...