Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

2 oktober 2018

Årets prehospitala pris till Region Kronobergs ambulanssjukvård

Ambulanssjuksköterskan Richard Andersson fick som representant för Region Kronoberg, under tisdagen ta emot årets prehospitala pris i samband med FLISA-konferensen i Örebro. Det är det framgångsrika arbetet med att integrera ambulanssjukvårdens journalsystem och övriga sjukvårdens journalsystem som belönats.

Det är självklart roligt att få ta emot det här priset, jag är stolt över vårt arbete, säger Richard Andersson, ambulanssjuksköterska. Tillsammans har vi varit en grupp från flera verksamheter, organisationer och företag som har gjort detta möjligt.

Ambulansen i Kronoberg blev tack vare ett framgångsrikt samarbete mellan ambulanssjukvård och IT först i landet med en integration mellan ambulanssjukvårdens journalsystem Mobimed och övriga sjukvårdvårdens journalsystem Cambio Cosmic.

Integrationen har tagits fram för att förbättra informationsutbytet mellan den prehospitala ambulanssjukvården och övrig vård, så som sjukhus och vårdcentraler. På länets akutmottagningar kan till exempel personalen som ska ta emot en patient på väg in, se det som skrivs i ambulansjournalerna och på så vis kan de förberedda sig på ett bättre sätt. Vilket ökar patientsäkerheten.

Ambulanssjukvården inom Region Kronoberg har länge varit i framkant inom flera viktiga områden. Svenska prehospitala priset delas ut av Flisa, Föreningen för ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård.

För mer information:

Richard Andersson

IT-ansvarig, ambulanssjukvården

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 91 70, 0709-67 30 72

Stefan Engdahl

Verksamhetschef, ambulanssjukvården

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 76 67, 0709-84 48 60

Relaterade nyheter

Hög dos läkemedel anmäls enligt Lex Maria

12 februari 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient erhöll 10 ggr för hög dos av ett läkemedel på ett av länets sjukhus.

Den längsta resan

7 februari 2019

Soheila Fors är kvinnan från Iran som från en tillvaro i förtryck och okunskap har utbildat sig, startat Tehus-rörelsen och nu kandiderar till EU-parlamentet. Hon var en av föreläsarna på utbildningsd...

Aktualiserad utvecklingsstrategi nu på remiss

6 februari 2019

Från 2018 till juni 2019 aktualiserar Region Kronoberg den regionala utvecklingsstrategin – Gröna Kronoberg 2025. I dag fastställde regionala utvecklingsnämnden remissversionen på sitt första möte för...

Företagare inom naturturism erbjuds ekonomiskt stöd

4 februari 2019

Region Kronoberg har nu möjlighet att ge små företag inom naturturism ekonomiskt stöd. Stödet finansieras av Tillväxtverket och riktar sig till företag som vill attrahera och sälja till nya internatio...