Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

2 oktober 2018

Årets prehospitala pris till Region Kronobergs ambulanssjukvård

Ambulanssjuksköterskan Richard Andersson fick som representant för Region Kronoberg, under tisdagen ta emot årets prehospitala pris i samband med FLISA-konferensen i Örebro. Det är det framgångsrika arbetet med att integrera ambulanssjukvårdens journalsystem och övriga sjukvårdens journalsystem som belönats.

Det är självklart roligt att få ta emot det här priset, jag är stolt över vårt arbete, säger Richard Andersson, ambulanssjuksköterska. Tillsammans har vi varit en grupp från flera verksamheter, organisationer och företag som har gjort detta möjligt.

Ambulansen i Kronoberg blev tack vare ett framgångsrikt samarbete mellan ambulanssjukvård och IT först i landet med en integration mellan ambulanssjukvårdens journalsystem Mobimed och övriga sjukvårdvårdens journalsystem Cambio Cosmic.

Integrationen har tagits fram för att förbättra informationsutbytet mellan den prehospitala ambulanssjukvården och övrig vård, så som sjukhus och vårdcentraler. På länets akutmottagningar kan till exempel personalen som ska ta emot en patient på väg in, se det som skrivs i ambulansjournalerna och på så vis kan de förberedda sig på ett bättre sätt. Vilket ökar patientsäkerheten.

Ambulanssjukvården inom Region Kronoberg har länge varit i framkant inom flera viktiga områden. Svenska prehospitala priset delas ut av Flisa, Föreningen för ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård.

För mer information:

Richard Andersson

IT-ansvarig, ambulanssjukvården

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 91 70, 0709-67 30 72

Stefan Engdahl

Verksamhetschef, ambulanssjukvården

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 76 67, 0709-84 48 60

Relaterade nyheter

Intensivvårdsavdelningen i Växjö är hyroberoende!

11 december 2018

Region Kronobergs satsning på fler utbildningstjänster har gett resultat. Sex vidareutbildade sjuksköterskor är nu tillbaka på intensivvårdsavdelningen i Växjö och tillför specialistkompetens inom int...

Så ska cykling främjas i Kronoberg

7 december 2018

Region Kronobergs första strategiska dokument om cykling: ”Cykla i Gröna Kronoberg” är klart. I dokumentet beskrivs hur cykelvägarna i regionen ska utvecklas. När de 34 prioriterade objekten har byggt...

Satsningar på en mer jämställd regional tillväxt

6 december 2018

Rutiner för jämställdhetsintegrering och verktyget ”Våga välja yrke” – det är två av resultaten i Region Kronobergs arbete med jämställd regional tillväxt.

Hudmottagningen får nya lokaler i Dockan

5 december 2018

Onsdag den 5 december invigdes hudmottagningens nya lokaler i Dockan-huset. Lokalerna har totalrenoverats och anpassats för hudmottagningens verksamhet.