17 mars 2020

AV-Media Region Kronoberg ger stöd till fjärrundervisning

Om länets skolor behöver hjälp med fjärrundervisning kan AV-Media Region Kronoberg hjälpa till.

Vi har flera länslicenser till digitala verktyg i olika ämnen som är bra att använda när skolor behöver bedriva undervisning på distans, säger Cristina Haraldsson, verksamhetschef på kompetens och lärande.

Lärargrupper som saknar erfarenhet av undervisning i den digitala miljön kan få stöd och digital support. På förmiddagen onsdagen den 18 mars genomförs första utbildningen i fjärrundervisning på Katedralskolan i Växjö. AV-Media kommer också att genomföra utbildning i fjärrundervisning som webbutbildning.

Mer information om möjligheter och utbildning

Yrkeshögskola och folkhögskola på distans

På tisdagen kl. 13 gick Grimslövs Folkhögskola över till att ha all sin undervisning på distans. Även Region Kronobergs yrkeshögskola är på väg emot fjärrundervisning.

Cristina Haraldsson

Verksamhetschef kompetens och lärande