Fler nyheter

5 februari 2020

Nytt ob-tillägg från 1 april

I dag beslutade regionstyrelsens personalutskott om en ny tillfälligt höjd ob-ersättning i regionen. Den gäller för sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och medicinska sekreterare. Ersättningen ligger på 50 procent utöver ordinarie ob-ersättning.

– De grupperna vi satsar på är sådana där vi har brist på personal och svårighet att bemanna natt och kväll. Det är kopplat till att vi vill minska behovet av hyrpersonal, säger personalutskottets ordförande Sven Sunesson (C).

Den nya lönesatsningen gäller från den 1 april och tre år framåt, och ska utvärderas hösten 2022.

Den nuvarande höjda ob-ersättningen, som även gällt undersköterskor och skötare, avslutas den 31 mars i enlighet med tidigare beslut.

– Den utvärdering som gjorts visar att bland sjuksköterskorna har det blivit betydligt enklare att rekrytera personal som jobbar natt. Bland andra yrkesgrupper ser vi inte samma tydliga effekt, säger Sven Sunesson (C).

Kontakt

Sven Sunesson (C)

Sven Sunesson (C)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0707-61 63 97

Relaterade nyheter

Nytt akutsjukhus Växjö – nuläget

14 februari 2020

Projektkontoret är igång, även om alla delar i projektorganisationen inte är bemannade fullt ut. Mycket handlar i nuläget om att strukturera och planera det fortsatta arbetet.

Roger O Nilsson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg

12 februari 2020

Roger O Nilsson kommer närmast från Region Gävleborg, där han haft rollen som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör. Han har bland annat varit ansvarig för utvecklingen av nära vård och för byggnati...

Provtagen person ej smittad av coronaviruset 2019-nCoV

7 februari 2020

Den person i Region Kronoberg som drabbats av luftvägssymtom efter en resa till Kina är inte smittad av coronaviruset. Det visar provsvaret från Folkhälsomyndigheten.

Provtagning av patient med luftvägsbesvär i Kronobergs län

6 februari 2020

En person i Kronobergs län har testats för coronavirus 2019-nCoV. Personen har luftvägsbesvär och har varit i Kina under inkubationstiden, dock inte i Hubeiprovinsen. Personen är inte allvarligt sjuk...