Fler nyheter

5 februari 2020

Nytt ob-tillägg från 1 april

I dag beslutade regionstyrelsens personalutskott om en ny tillfälligt höjd ob-ersättning i regionen. Den gäller för sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och medicinska sekreterare. Ersättningen ligger på 50 procent utöver ordinarie ob-ersättning.

– De grupperna vi satsar på är sådana där vi har brist på personal och svårighet att bemanna natt och kväll. Det är kopplat till att vi vill minska behovet av hyrpersonal, säger personalutskottets ordförande Sven Sunesson (C).

Den nya lönesatsningen gäller från den 1 april och tre år framåt, och ska utvärderas hösten 2022.

Den nuvarande höjda ob-ersättningen, som även gällt undersköterskor och skötare, avslutas den 31 mars i enlighet med tidigare beslut.

– Den utvärdering som gjorts visar att bland sjuksköterskorna har det blivit betydligt enklare att rekrytera personal som jobbar natt. Bland andra yrkesgrupper ser vi inte samma tydliga effekt, säger Sven Sunesson (C).

Kontakt

Sven Sunesson (C)

Sven Sunesson (C)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0707-61 63 97

Relaterade nyheter

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.

De antar utmaningen – två månader som huvudsakliga cyklister

3 juni 2020

De bor på cykelavstånd både till jobb, skola och förskola. Ändå startar Johanna Sandelin och Marcus Ohlsson varsin bil varje morgon för att pendla till och från sina jobb.

Beslut i regionstyrelsen den 2 juni

2 juni 2020

Vid regionstyrelsens sammanträde fattades samtliga beslut enligt förslag. Här är några av de beslut som fattades: