Fler nyheter

21 oktober 2019

Bil för hembesök - gåva till barn- och ungdomskliniken

Växjö Charity och Stiftelsen Linnea Dahl skänker en ändamålsenlig bil till barn- och ungdomskliniken, vilken ger förutsättningar för den medicinska personalen att kunna erbjuda patientsäker vård i hemmet.

Kroniskt och svårt sjuka barn spenderar mycket tid på sjukhus och många skulle hellre vara mer hemma. Barn- och ungdomsklinikens hemsjukvårdsteam gör hembesök i samarbete med den kommunala hemsjukvården. Den nya bilen underlättar arbetet genom att vara extra inredd för att teamet ska kunna packa upp den med det som behövs när de åker hem till sjuka barn.

Vi är så tacksamma över den här gåvan! Tänk att bara snabbt kunna sticka iväg för att man vet att bilen är packad som ett litet sjukhus i miniatyr. Nu kommer vi kunna göra det lilla extra för fler familjer och det värmer i hjärtat, säger Gabriella Roström, avdelningschef på barn- och ungdomskliniken.

Barn- och ungdomskliniken i Region Kronoberg möter alla barn från 0-18 år som är i behov av specialistsjukvård, även barn med kroniska sjukdomar och svårt sjuka barn, till exempel de som behandlas för cancer samt barn och ungdomar i livet slutskede. Dessa barn tillbringar ofta mycket tid på sjukhuset och det betyder mycket för både barnen och familjerna att kunna få den vård de behöver i sin egen trygga miljö istället för på sjukhuset.

När bilen anlände till barn- och ungdomskliniken var den fylld med leksaker och medicinsk utrustning, till exempel våg, saturationsmätare och infsusionspump.

Barn- och ungdomskliniken ansökte om att få bli förmånstagare från Växjö Charity och Stiftelsen Linnea Dahl, där de beskrev vilken skillnad en (miljövänlig) bil skulle göra för arbetet med barn och ungdomar som får sin vård i hemmet.

Relaterade nyheter

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.

Vårdbesök för patienter över 70 år ställs in

1 april 2020

Från och med måndag den 6 april skjuter Region Kronoberg upp alla mottagningsbesök som kan vänta för personer över 70 år. Det gäller besök i hela vården så som sjukhusen, vårdcentraler, tandvård och p...

Klamydiapinnar löser materialbrist vid coronaprovtagning

27 mars 2020

Bristen på provtagningspinnar är en av utmaningarna kopplade till coronapandemin. Därför funderade personalen på klinisk mikrobiologi Kronoberg/Blekinge på andra lösningar, och testade att använda de...

Region Kronoberg anmäler nervskada under operation

26 mars 2020

En patient opererade gallan på ett av länets sjukhus. Operationen blev långvarig och efteråt visade patienten tecken till nedsatt kraft i höger arm. Nu anmäls det inträffade till Inspektionen för vård...