21 januari 2020

Bokslutskommuniké 2019

Vid regionstyrelsens sammanträde på tisdagen godkändes bokslutskommunikén för 2019. I den redovisas ett preliminärt balanskravsresultat på 66 miljoner kronor för 2019.

Resultatet är en negativ avvikelse med 18 miljoner kronor mot det uppsatt resultatmålet för 2019 på 84 miljoner kronor.

Det är främst kostnader för hyrpersonal samt köpt vård som står för den negativa budgetavvikelsen. På plussidan jämfört med budget finns ett starkt finansnetto samt ökade specialdestinerade statsbidrag till regionerna.

– Det känns glädjande att Region Kronoberg fortsatt att redovisa ett positivt ekonomiskt resultat, men vi är medvetna om att tuffare tider kommer och vi måste rusta oss för framtiden dels utifrån en vikande konjunktur samtidigt som behoven i välfärden ökar och dels utifrån stora framtida investeringar som Region Kronoberg står inför, säger regiondirektör Martin Myrskog i en kommentar.

Bokslutskommuniké 2019, pdf, öppnas i nytt fönster