Fler nyheter

28 april 2017

Dags för invigning av Science gym!

Den 3 maj kl. 15.00 invigs Science Gym på Fortnox Arena av Carolina Klüft, Mot nya höjders ambassadör för vårterminen 2017. Satsningen på ett Science Gym är helt unik, något liknande har aldrig tidigare skapats!

Mot nya höjders vårtermin, Make IT Move avslutas i och med detta och de klasser som arbetat mest med vårterminens utmaningar har bjudits in att besöka Science Gym någon gång mellan den 2 och 12 maj. Totalt handlar det om cirka 1600 elever från Kronoberg.

Eleverna kommer att få chansen att på ett tiotal stationer uppleva och testa hur olika rörelser påverkar kroppen. Stationerna har tagits fram i samverkan med Carolina Klüft, Mot nya höjder, Linnéuniversitetet, Region Kronoberg och Funkibator med flera.

På invigningsdagen kommer även gästerna att få möjlighet att prova stationerna på Science Gym. Det kan till exempel handla om att testa balansen, åka skidor i en virtuell värld, cykla på hemmagatan via Google Maps eller dansa så att svetten yr på dansmattorna. Det finns också stationer som fokuserar på snabbhet och styrka. Alla stationer har en koppling till Mot nya höjders syfte som är att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik och knyter även an till vårens tema rörelse och hälsa.

Science Gym är en fantastisk möjlighet för elever i Mot nya höjder att uppleva och testa hur olika rörelser påverkar kroppen, säger Carolina Klüft, delaktig i utformningen av Science Gym.

Medierna hälsas välkomna att vara med på invigningen den 3 maj kl. 15.00 på
Fortnox Arena i Växjö. Anmälan skickas till

Det här är en e-postadress

Mot nya höjder vill öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Vi vill också hitta mötesplatser och former för samarbete mellan skola och näringsliv. Två mål som tillsammans är en förutsättning för Kronobergs framtida kompetensförsörjning. Mot nya höjder drivs av Region Kronoberg, Linnéuniversitetet, GoTech och Länsstyrelsen i Kronobergs län. Huvudägare för projektet är Region Kronoberg.

Kontakt

Gunilla Lindbladh

Kommunikatör Mot nya höjder

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0703-06 42 18

Markus Brunskog

Projektledare Mot nya höjder

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-76 10 07
Olof Björkmarker (S)

Olof Björkmarker (S)

Ordförande i regionala utvecklingsnämnden

Olof är även ledamot i regionfullmäktige, ordförande i styrelsen för Grimslövs folkhögskola, ersättare i regionstyrelsen och regionstyrelsens arbetsutskott samt ordförande i valberedningen.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 76 61

Relaterade länkar

Relaterade nyheter

Elektroniska frikort införs i vården i Kronoberg

23 maj 2017

Den 30 maj inför Region Kronoberg elektroniska frikort. Med så kallade e-frikort behöver patienterna inte längre samla stämplar på en pappersremsa för att få högkostnadsskydd. Istället registrerar vår...

Sök Region Kronobergs kulturstipendier

23 maj 2017

Nu kan du ansöka om Region Kronobergs kulturstipendier. Kulturskapare som utmärker sig inom det konstnärliga området kan ansöka om ett arbetsstipendium som omfattar 60 000 kr och ett ungdomsstipendium...

Förväxling av remisser

22 maj 2017

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående två händelser där remisser från en verksamhet har förväxlats i samband med remiss till patologen.