Fler nyheter

19 februari 2020

Distriktsläkare har installerats som professor

Hans Thulesius, distriktsläkare på vårdcentralen Skärvet i Växjö, har installerats som professor i allmänmedicin vid Linnéuniversitetet.

Installationen skedde i förra veckan, vilket var främst ceremoniellt eftersom Hans Thulesius utnämndes till professor redan i januari förra året.

– En del av det som framför allt ska bli kul nu är att träffa läkarstudenter. Vi har ju mer tid till forskning nu än tidigare och mer handledning, säger Hans Thulesius som lägger 30 procent av sin arbetstid på vårdcentralen Skärvet.

Hans Thulesius forskar bland annat kring cancerdiagnostik och hur den kan snabbas upp i primärvården. Här berättar han mer om det:

Klippet är gjort av Linnéuniversitetet.

Läs mer om den akademiska högtiden

Relaterade nyheter

Fimpa och förbättra ditt hälsoläge

7 april 2020

Det är många som vill sluta röka nu. Att sluta röka är en av de mest kraftfulla åtgärder du som rökare kan göra själv för att öka motståndskraften mot sjukdomar och minska risken för komplikationer vi...

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

3 april 2020

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Ökning av antalet videobesök inom vården

2 april 2020

Region Kronoberg erbjuder sina patienter videobesök som ett alternativ då fysiska vårdmöten inte är möjliga. Erbjudandet har gått hem hos invånarna: På kort tid har videobesöken ökat rejält.

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.