Fler nyheter

10 mars 2020

En person i Kronobergs län har testats positivt för coronavirus

Region Kronoberg har i samband med en provtagning för coronavirus fått ett positivt resultat. Personen i fråga är hemmahörande i ett annat län, men vistas tillfälligt i Kronoberg. Personen har haft kontakt med ett sedan tidigare känt fall utanför länet, och har identifierats genom smittspårning.

I väntan på provsvaret har personen varit isolerad, dock inte på sjukhus eftersom symtomen varit lindriga och inte krävt sjukhusvård.

Nu genomför vi smittspårning för att nå eventuella personer som patienten kan ha haft kontakt med, säger Christian Romin Blomqvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Vi är väl förberedda för den här situationen. Nu arbetar vi enligt våra rutiner.

Några fler uppgifter, som till exempel kön, ålder eller hur personen smittats kommer inte att lämnas från Region Kronoberg.

Den som har rest i områden som Folkhälsomyndigheten pekat ut för provtagning, men känner sig frisk vid hemkomst, behöver inte kontakta sjukvården. Får man symtom ska man ringa 1177. För allmänna frågor om covid-19 går det bra att ringa 113 13.

Om coronavirus 2019-nCoV på 1177 Vårdguiden
Frågor och svar om coronavirus 2019-nCoV, Folkhälsomyndigheten 

Kontakt

Christian Romin Blomkvist

Smittskyddsläkare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 87 82, 0709-84 48 67

Relaterade nyheter

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

3 april 2020

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Snabbare betalning till mindre leverantörer

3 april 2020

För att hjälpa mindre lokala företag och samhällskritiska leverantörer har Region Kronoberg beslutat att godkänna kortare betalningstider än normalt gällande 30 dagar.

Ökning av antalet videobesök inom vården

2 april 2020

Region Kronoberg erbjuder sina patienter videobesök som ett alternativ då fysiska vårdmöten inte är möjliga. Erbjudandet har gått hem hos invånarna: På kort tid har videobesöken ökat rejält.

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.