Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

1 november 2018

En renovering där hållbarhet stod i fokus

Torsdag den 1 november invigdes Restaurang Strandbjörket på Centrallasarettet i Växjö. Nu har restaurangen genomgått en omfattande renovering där den fått ett helt nytt utseende. Kostchef Doris Johansson berättade om restaurangens historia och hur hållbarhet varit i fokus under renoveringen.

Den nyrenoverade restaurangen kommer att bidra till en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare och en mycket trevlig restaurang för kronobergarna, säger Robert Olesen (s), 1:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Restaurangen har under sommaren varit en byggarbetsplats med provisoriska lösningar. Nu står den efterlängtade restaurangen klar.

I 30 år har restaurangen varit sig lik. Det var dags för en uppfräschning och något nytt, säger Kostchef Doris Johansson.

Vid en av programpunkterna berättade Doris hur de hade tänkt vid renoveringen och kring valen av inredning och material.

Det var många som tyckte att den tidigare ljudnivån var för hög, man ville ha det lugnt och skönt. Det fanns också en önskan om att få en restaurang som var ombonad och mysig att äta i. Det finns personal som äter här varje dag. Vi ville därför skapa variation och valde då att dela upp restaurangen i olika ”rum” med hjälp av smakfulla avskärmningar i kork, berättar Doris.

En del av restaurangen utgör en pianobar. Flygeln från 1901, som tidigare stått på Sigfridsområdet, flyttades till restaurangen.

 

Det fanns också starka önskemål om att möjliggöra för arbetsluncher. Därför har vi delat av för mötesmöjligheter där man samtidigt kan äta.

Hållbarhet och att använda sig av lokala hantverkare har varit viktigt genom renoveringsprocessen.

Vi ville att renoveringen skulle gå i linje med hur Region Kronoberg arbetar med hållbarhet. Vi har haft ett nära nära samarbete med en arkitekt som arbetar runt hörnet. Vi renoverade stolar från Gemla. De klotrunda lamporna som smyckar taket har funnits med länge men har nu bytts ut med LED-lampor och går att dimma. Kakelugnen och dörrarna är från den tidigare "Röda villan". Det är bara några exempel på hur vi har tagit vara på det vi redan har, säger Doris.

Kontakt

Doris Johansson

Verksamhetschef, kost och restauranger

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 47 99
Robert Olesen (S)

Robert Olesen (S)

1:e vice ordförande i regionstyrelsen

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 76 15

Relaterade nyheter

Stabil läkarbemanning genom aktiv samverkan, prisat på kvalitetsvecka

16 november 2018

När Region Kronoberg idag avslutade sin årliga kvalitetsvecka delades 2018-års kvalitetspris ut till vuxenpsykiatrin för deras lyckade arbete med att bli oberoende av hyrläkare.

Kronobergs elever säljer solcellsandelar för en bättre värld

15 november 2018

Under vintern och våren kommer elever i Kronoberg att sälja andelar i solceller som kommer monteras vid en skola i Thailand för att förbättra skolgången för elever på andra sidan jorden.

Ljusare framtid med många ST-läkare i Region Kronoberg

13 november 2018

Inom vissa läkarspecialiteter är det just nu svårt att rekrytera nya medarbetare till Region Kronoberg – till exempel inom primärvården och gyn/obstetrik. Men långsiktigt ser det bättre ut. Vårdcentra...

IT-avbrottet 21 september 2018

8 november 2018

Nu har det första arbetet med att samla in information, sammanställa och analysera det som skedde i samband med IT-driftstörningen den 21 september avslutats. Erfarenheter och kunskap från händelsen k...