Fler nyheter

7 februari 2018

Ersättning för felaktig hantering vid återkallad semester 2017

Region Kronoberg har idag kommit överens med Vårdförbundet om att ersätta de medlemmar på Kvinnokliniken som fick sin semester återkallad sommaren 2017. Förläggningen och återkallandet av semestern har inte skett på ett helt riktigt sätt.

Återkallandet av semester skedde i en situation där kliniken inte kunde säkerställa verksamhetens bedrivande och klara patientsäkerheten, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Per-Henrik Nilsson.

Det var bristen på bland annat barnmorskor i tjänst, under sommarperioden som medförde att Region Kronoberg återkallade redan beviljade semestrar för ett antal medarbetare på kvinnokliniken sommaren 2017.

Vårdförbundet begärde i samband med återkallandet förhandling för de medlemmar som påverkades och idag har parterna skrivit under en överenskommelse. Överenskommelsen ger ersättning till de berörda på totalt 360 000 kronor.

Kontaktperson:

Per-Henrik Nilsson

Hälso- och sjukvårdsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 81 21, 0709-84 47 13

Relaterade nyheter

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

22 maj 2018

Folktandvården Sverige lanserar i dag ett nytt mobilspel för barn. Appen Rocka munnen innehåller både spel och timer och ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

21 maj 2018

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placer...

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

21 maj 2018

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun...