7 februari 2018

Ersättning för felaktig hantering vid återkallad semester 2017

Region Kronoberg har idag kommit överens med Vårdförbundet om att ersätta de medlemmar på Kvinnokliniken som fick sin semester återkallad sommaren 2017. Förläggningen och återkallandet av semestern har inte skett på ett helt riktigt sätt.

Återkallandet av semester skedde i en situation där kliniken inte kunde säkerställa verksamhetens bedrivande och klara patientsäkerheten, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Per-Henrik Nilsson.

Det var bristen på bland annat barnmorskor i tjänst, under sommarperioden som medförde att Region Kronoberg återkallade redan beviljade semestrar för ett antal medarbetare på kvinnokliniken sommaren 2017.

Vårdförbundet begärde i samband med återkallandet förhandling för de medlemmar som påverkades och idag har parterna skrivit under en överenskommelse. Överenskommelsen ger ersättning till de berörda på totalt 360 000 kronor.

Kontaktperson:

Per-Henrik Nilsson