Fler nyheter

7 februari 2018

Ersättning för felaktig hantering vid återkallad semester 2017

Region Kronoberg har idag kommit överens med Vårdförbundet om att ersätta de medlemmar på Kvinnokliniken som fick sin semester återkallad sommaren 2017. Förläggningen och återkallandet av semestern har inte skett på ett helt riktigt sätt.

Återkallandet av semester skedde i en situation där kliniken inte kunde säkerställa verksamhetens bedrivande och klara patientsäkerheten, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Per-Henrik Nilsson.

Det var bristen på bland annat barnmorskor i tjänst, under sommarperioden som medförde att Region Kronoberg återkallade redan beviljade semestrar för ett antal medarbetare på kvinnokliniken sommaren 2017.

Vårdförbundet begärde i samband med återkallandet förhandling för de medlemmar som påverkades och idag har parterna skrivit under en överenskommelse. Överenskommelsen ger ersättning till de berörda på totalt 360 000 kronor.

Kontaktperson:

Per-Henrik Nilsson

Hälso- och sjukvårdsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 81 21, 0709-84 47 13

Relaterade nyheter

Budgettillskott leder till fler doktorander

5 juli 2018

Regionstyrelsens budgettillskott med 2,5 miljoner forskningskronor i februari har gjort det möjligt att anställa fyra doktorander via FoU Kronoberg. Samtliga är medarbetare i Region Kronoberg och som...

Internationellt intresse för våldspreventivt arbete inom Region Kronoberg

5 juli 2018

I samband med den internationella konferensen International Association of Forensic Mental Health Services i Antwerpen, Belgien, fick rättspsykiatriska regionkliniken inom Region Kronoberg internation...

Hårt tryck för att komma till bukt med trycksår

27 juni 2018

Från bottennoteringen på 18 % trycksår i januari 2016 har det hänt en hel del. I maj 2018 noterades 3,5 % trycksår, vilket var det bästa resultatet någonsin.

Sommarhit ska lära unga om sex och etikett

25 juni 2018

Låten ”Into your head” handlar om sex och etikett. Låten ska lyfta förmågan att bedöma var gränserna går för sexuella övergrepp, och att det är okej att säga till och säga nej! Till låten hör en video...