Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

20 januari 2020

Familjecentral på Teleborg blir verklighet 2021

Styrande politiker i Region Kronoberg och Växjö kommun har gjort en överenskommelse om att öppna en familjecentral i anslutning till vårdcentralen på Teleborg nästa år. Arbetet drar igång med ett uppstartsmöte nu i början av året.

En familjecentral innehåller mödravårdscentral, barnavårdscentral, öppen förskola och socialtjänst och fungerar som en mötesplats för föräldralediga föräldrar och deras barn.

– Familjecentralerna har gett goda effekter när det gäller att fånga upp barn som kan vara i behov av stöd på ett naturligt sätt. Vi har tidigare en väl fungerande familjecentral på Dalbo i Växjö, och Teleborg är ett av våra mer utsatta områden, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Kronoberg.

Runtom i länet finns det i dagsläget åtta familjecentraler, och en nionde är på gång i Tingsryd. De drivs i samarbete mellan regionen och kommunerna.

 – Äntligen blir en andra familjecentral i Växjö verklighet. Det blir navet för socialtjänstens stöd till familjer och barn på Teleborg, och för vår samverkan med regionen och skolan för att förebygga utanförskap, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun.

– Vi har länge sett ett behov av en familjecentral på Teleborg och det är mycket glädjande att det snart blir verklighet. Den öppna förskolan är en viktig verksamhet som har en betydande roll i arbetet med tidiga insatser med barnets bästa i fokus, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden i Växjö kommun.

Kontakt

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Oliver Rosengren (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0723-00 55 77

Pernilla Tornéus (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0708-93 25 97

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.

De antar utmaningen – två månader som huvudsakliga cyklister

3 juni 2020

De bor på cykelavstånd både till jobb, skola och förskola. Ändå startar Johanna Sandelin och Marcus Ohlsson varsin bil varje morgon för att pendla till och från sina jobb.