Fler nyheter

18 januari 2019

Fel i anestesiutrustning gör att Region Kronoberg flyttar ett antal operationer under vecka fyra

Region Kronoberg kommer under vecka fyra senarelägga ett antal planerade operationer på grund av ett fel i en viktig komponent, i några av de anestesiarbetsstationer som används i samband med operationer där man söver patienter.

Vi sätter alltid patienternas säkerhet först och därför tar vi det säkra före det osäkra och flyttar fram ett antal planerade operationer som kräver sövning, säger Niklas Silvert, verksamhetschef för anestesi inom Region Kronoberg. Vi kommer att genomföra planerade operationer i Ljungby och Växjö, i de operationssalar där vi har fungerande utrustning.

Det är ytterst beklagligt att leverantören inte har kunnat leverera utrustning som håller den kvalitet som vi och våra patienter ska ha, säger Gert-Olov Karlsson, upphandlingschef.

I samband med en telefonkonferens under fredagen meddelande leverantören att de i mitten av nästa vecka kommer att byta de felaktiga delarna. Vilket innebär att Region Kronoberg ska kunna genomföra de operationer som är planerade till slutet av vecka fyra.

Region Kronoberg beklagar att ett antal patienter nu kommer att få vänta ytterligare en tid på sina operationer, men säkerheten sätts alltid i första rummet. De patienter som berörs kommer att få information från sin mottagning. Akuta operationer påverkas inte.  

Relaterade nyheter

Försenad diagnos av cirkulationsstörning i tarmen anmäls enligt Lex Maria

14 juni 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient med påverkad cirkulation till tarmen missbedömdes på ett av länets sjukhus.

Hög dos morfin anmäls enligt Lex Maria

5 juni 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient fick 10 gånger högre dos än ordinerat på ett av länets sjukhus.

Äntligen nya, ljusa och funktionella lokaler för habiliteringen!

5 juni 2019

Nu har Solvändans habilitering flyttat till nya lokaler i form av ett nytt hus på Sigfridsområdet. Idag, den 5 juni invigdes de nya lokalerna. Den nya byggnaden för habiliteringen kommer ge en bättre...

Sydsvenska regioner samarbetar för att nå nationella bredbandsmål

5 juni 2019

Regionsamverkan Sydsverige med regionerna i Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne har tecknat samverkansavtal med IP-Only som ska få bredbandsutbyggnaden i Sydsverige att ta nya steg och äve...