24 mars 2020

Fler möten i regionstyrelsens arbetsutskott på grund av coronaviruset

Med anledning av coronautbrottet i Sverige kommer regionstyrelsens arbetsutskott att sammanträda varje vecka med start på torsdag. Det beslutades i regionstyrelsen på tisdagen.

Dessutom får arbetsutskottet utökade befogenheter att fatta beslut.

– På grund av coronautbrottet så kan det krävas snabba beslut. Därför behöver vi i arbetsutskottet träffas oftare, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Budgetarbetet skjuts på framtiden

På grund av det osäkra ekonomiska läget så skjuts beslutet om budget för 2021 fram.

– Det går inte att få någon överblick över de ekonomiska konsekvenserna av coronautbrottet, därför är det svårt att planera framåt i nuläget, säger Mikael Johansson.

Regionfullmäktiges sammanträde som skulle ägt rum den 8 april är inställt på grund av risken för smittspridning.

Vid regionstyrelsens sammanträde bifölls motionen om Växjö flygplats som testflygplats för elektriska flygplan, och ärendet om intraprenad återremitterades. I övriga ärenden fattades beslut enligt förslag.

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande