Fler nyheter

26 juli 2017

Flerspråkigt digitalt läromedel gör nytta i Kronobergs skolor

Inför höstterminen 2016 köpte Region Kronoberg en ettårig länslicens för att tillsammans med kommunerna i regionen utvärdera det digitala läromedlet Studi.se. Läromedlet, som är en webbplats, innehåller närmare 1000 utbildningsfilmer i alla kärnämnen varav ungefär hälften kan användas på sex olika språk. Nu visar en rapport från Region Kronoberg att både användning och nytta har var varit god under det gångna läsåret.

63 % av de elever som använt Studi.se i Kronoberg tycker att de har god eller mycket god användning av läromedlet. Samtidigt tyder en undersökning från Ungdomsbarometern på att elever som använder Studi når bättre studieresultat.

Lessebo kommun utmärker sig med den näst högsta användningen i landet av samtliga 30 kommuner som använder läromedlet. I snitt 65% av eleverna använde tjänsten regelbundet under mätperioden februari till juni i år. Ett resultat som ger mersmak i Lessebo.

- Att erbjuda alla elever på högstadiet och gymnasiet en möjlighet till kunskap, oavsett språk, är en målsättning som vi i Lessebo kunnat realisera med hjälp av digitala läromedel. Nu vill vi även erbjuda mellanstadieeleverna denna möjlighet, säger Linda Vingren, utbildningschef i Lessebo kommun.

Bakgrund
Studi.se är tillgängligt för alla elever i länet, från högstadiet till gymnasiet, SFI och språkintroduktion till den 31/8-17. Därefter är det upp till varje kommun att teckna avtal om fortsättning. Tidigare under 2016 användes Studi.se av Uppvidinge och Lessebo kommun med gott resultat. De fortsätter sitt arbete med Studi.se och deltar i Vinnovaprojektet ”Skola för alla, från första dagen”. Deltagandet är finansierat med regionala utvecklingsmedel.

Arbetet med Studi.se i regionen kan följas på (öppnas i nytt fönster):

http://skolaforalla.vibloggar.nu/

 

Kontakt

Åke Sjöberg

Chef för kunskap och lärande, regional utveckling

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 90, 0767-20 77 32

Relaterade nyheter

Jobben finns – men inte rätt kompetens

21 augusti 2017

Det finns en matchningsproblematik i Kronobergs län: människor söker arbete men de har inte den kompetens som efterfrågas av arbetsgivarna. Matchningen är sämst inom hälso- sjukvård och sociala yrken,...

Logi

5 juni 2017

Logi bokas och betalas direkt till hotellet. Logi finns reserverat 11-13/10 t om 2017-08-13 på följande hotell i Växjö. Därefter bokning i mån av plats.

Hitta i Växjö

5 juni 2017

Vägbeskrivning mellan Regionhuset, Nygatan 20 och Centrallasarettet Växjö. På kartan ser du även två av de rekommenderade hotellen,Elite Stadshotellet, Kungsgatan 6 och Elite Park Hotell(utmärkt Växjö...

Höstmöte inom Svensk Förening för Klinisk Fysiologi 2017

23 maj 2017

Välkommen till Växjö 12-13 oktober!