6 april 2020

Första dödsfallet i covid-19 i länet

En äldre person med konstaterad covid-19 har avlidit. Personen vårdades på ett särskilt boende och var inte inneliggande på sjukhus.

Avdelningen för vårdhygien i Region Kronoberg samarbetar med medicinskt ansvarig sjuksköterska på kommunen kring smittspårning på boendet.

På grund av patientsekretessen kommer vi inte lämna ut några ytterligare uppgifter om den avlidna.

Vi känner med de anhöriga. Det är för våra äldre och för personer i riskgrupper som det nya coronaviruset kan få de allvarligaste konsekvenserna. Att även vi i länet skulle få dödsfall är mycket beklagligt, men också tyvärr väntat, säger Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare.

Just nu finns 53 bekräftade fall av covid-19 i Kronobergs län. 3 personer vårdas på sjukhus.

Information om coronaviruset

Christian Romin Blomkvist