Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

23 januari 2019

Första mötet med nya politiker om Kronobergs utveckling

Den 17-18 januari genomförde Region Kronoberg de årliga regiondagarna i Kosta – en samlingsplats för länets offentliga utvecklingsaktörer. Fokus denna gång var en uppdaterad regional utvecklingsstrategi och tre gemensamma utmaningar.

Syftet med regiondagarna är att tillsammans arbeta mer medvetet för att utveckla Kronoberg.

Kronoberg hade den högsta jobbtillväxten i Sverige under 2017 enligt SCB. Det visar att länet har stora möjligheter att utvecklas framåt, möjligheter som vi vill ta tillvara i både region och kommuner. Alla kommuner är unika och har unika förutsättningar, därför krävs det att hela länet samarbetar och arbetar tillsammans, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Utöver kommunstyrelsepresidier, presidier i Region Kronobergs nämnder och beredningar och ledamöterna i regionstyrelsen, deltog även representanter från Region Kronobergs bolag och statliga myndigheter.

Torsdagen den 17/1 diskuterades aktualiseringen av den regionala utvecklingsstrategin – Gröna Kronoberg 2025. Strategin ska skickas ut på remiss i februari.

Fredagen den 18/1 fick deltagarna veta mer om samhällsplanering i framtiden, god och nära vård i samverkan och hur vi kan främja fler innovationer i Kronoberg. 

Under regiondagarna presenterades insatser som gjorts under 2018 för att förverkliga den regionala utvecklingsstrategin.

Relaterade nyheter

Nya EU-projekt till Kronoberg, Småland och Öarna

14 juni 2019

Den 12-13 juni beviljades flera av Kronobergs projektansökningar. Projekten ska bland annat arbeta med insatser som stärker kvinnor och män som står särskilt långt ifrån arbetsmarknaden.

Carolina Klüft inviger Science Gym i Lessebo!

10 juni 2019

Lördagen den 31 augusti besöker Region Kronobergs Science gym – ett teknikfyllt tält med fokus på rörelseglädje – Lessebo.

Sydsvenska regioner samarbetar för att nå nationella bredbandsmål

5 juni 2019

Regionsamverkan Sydsverige med regionerna i Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne har tecknat samverkansavtal med IP-Only som ska få bredbandsutbyggnaden i Sydsverige att ta nya steg och äve...

Regionfullmäktige på webb, TV och i radio

28 maj 2019

Den 29 maj beslutar regionfullmäktige om ett nytt sjukhusområde i Växjö. Region Kronoberg direktsänder varje regionfullmäktige i TV och radio. Dagen efter direktsändningen kan du se en repris av mötet...