Fler nyheter

9 juli 2019

Från sommarpraktikant till läkarassistent - drömmen är att bli akutläkare

Olivia Alm, 24 år började sin resa som sommarpraktikant i Region Kronoberg till att idag sommarjobba som läkarassistent på Lasarettet Ljungby.

Sedan fyra år tillbaka bor Olivia i Riga där hon läser till läkare på Riga Stradins University, men hon är född och uppvuxen i Ljungby. Under första året på gymnasiet började Olivia jobba på avdelning 6, kirurgavdelningen, Lasarettet Ljungby som praktikant, vilket ledde till sommarjobb som sjukvårdsbiträde i tre år. Men det slutade inte där.

Efter att ha gått klart fjärde terminen på läkarlinjen fick jag sommarjobba som undersköterska i två år. Jag har varit på avdelning 6 under alla år. Har lärt mig extremt mycket under mina somrar där och blivit väl omhändertagen och uppskattad av både personal och avdelningschef som tror på mig, säger Olivia.

I sommar är första året som Oliva ska jobba som läkarassistent på kirurgkliniken, Lasarettet Ljungby.

Jag är så peppad och nyfiken men samtidigt nervös inför den nya rollen. Jag tror jag kommer ha stor nytta av min arbetserfarenhet och allt jag lärt mig i skolan.

Fokus för Olivia nu är att ta sin läkarexamen och därefter är planen att flytta hem till Sverige och uppfylla den stora drömmen att bli akutläkare, vilket hon drömde om redan som liten. Men att få jobba som akutläkare i Ljungby kan bli svårt.

Då akutläkare i nuläget inte finns i Ljungby så måste jag nog arbetsmässigt tyvärr söka mig därifrån. Helsingborg har jag funderat en hel del på. Har också funderat på Centrallasarettet Växjö, det känns som ett lagom stort sjukhus. Jag tycker det är trevligt med den ”familjära” känslan man får av Lasarett i Ljungby, säger hon.

Kontakt

Olivia Alm

Telefon: 0702925730 Mail: Det här är en e-postadress

Relaterade nyheter

Första kartläggningen av vårdbehovet är klar

21 november 2019

Nytt akutsjukhus i Växjö – utveckling av vården och staden Det första steget i analysen av nuvarande och framtida vårdbehov är klart. Bilden är entydig, behovet av öppenvård ökar medan behovet av held...

Kortare väntetider till röntgen

21 november 2019

Under hösten har röntgenkliniken i Region Kronoberg minskat väntetiderna till alla sina undersökningar. Det innebär att patienter snabbare får komma till undersökning och i förlängningen att man snabb...

Prover kan kontrolleras 25 gånger snabbare enligt ny metod

19 november 2019

Annika Petersson och Kim Ekblom vid Region Kronoberg har infört en ny metod som minskar tiden för kvalitetskontroller av blodgivarplasma från dagens omkring 25 minuter till 60 sekunder.

Kroniskt sjuka viktig grupp i årets influensavaccination

18 november 2019

Region Kronoberg fortsätter att erbjuda alla invånare som fyllt 65 år gratis vaccination mot säsongsinfluensan. I år läggs dessutom lite extra fokus på yngre personer som har nedsatt immunförsvar elle...