Fler nyheter

9 juli 2019

Från sommarpraktikant till läkarassistent - drömmen är att bli akutläkare

Olivia Alm, 24 år började sin resa som sommarpraktikant i Region Kronoberg till att idag sommarjobba som läkarassistent på Lasarettet Ljungby.

Sedan fyra år tillbaka bor Olivia i Riga där hon läser till läkare på Riga Stradins University, men hon är född och uppvuxen i Ljungby. Under första året på gymnasiet började Olivia jobba på avdelning 6, kirurgavdelningen, Lasarettet Ljungby som praktikant, vilket ledde till sommarjobb som sjukvårdsbiträde i tre år. Men det slutade inte där.

Efter att ha gått klart fjärde terminen på läkarlinjen fick jag sommarjobba som undersköterska i två år. Jag har varit på avdelning 6 under alla år. Har lärt mig extremt mycket under mina somrar där och blivit väl omhändertagen och uppskattad av både personal och avdelningschef som tror på mig, säger Olivia.

I sommar är första året som Oliva ska jobba som läkarassistent på kirurgkliniken, Lasarettet Ljungby.

Jag är så peppad och nyfiken men samtidigt nervös inför den nya rollen. Jag tror jag kommer ha stor nytta av min arbetserfarenhet och allt jag lärt mig i skolan.

Fokus för Olivia nu är att ta sin läkarexamen och därefter är planen att flytta hem till Sverige och uppfylla den stora drömmen att bli akutläkare, vilket hon drömde om redan som liten. Men att få jobba som akutläkare i Ljungby kan bli svårt.

Då akutläkare i nuläget inte finns i Ljungby så måste jag nog arbetsmässigt tyvärr söka mig därifrån. Helsingborg har jag funderat en hel del på. Har också funderat på Centrallasarettet Växjö, det känns som ett lagom stort sjukhus. Jag tycker det är trevligt med den ”familjära” känslan man får av Lasarett i Ljungby, säger hon.

Kontakt

Olivia Alm

Telefon: 0702925730 Mail: Det här är en e-postadress

Relaterade nyheter

Så kan vi minska antalet suicid

13 september 2019

Hur kan vi minska suiciden i samhället? Idag är vi för tysta – vi måste våga fråga! Och det finns hjälp att få för den som mår dåligt. Det var budskapet på internationella suicidpreventiva dagen den 1...

Ljungbys kirurgiplacering får toppbetyg av AT-läkarna

12 september 2019

I SYLF:s (Sveriges Yngre Läkares Förening) årliga AT-ranking får kirurgiplaceringen på Ljungby lasarett högst betyg i hela landet.

Digital tobaksavvänjning ska hjälpa fler

10 september 2019

Region Kronoberg har under lång tid erbjudit patienter tobaksavvänjning i grupp. Nu erbjuder Primärvårdens hälsoenhet behandlingen också digitalt, där patienten går igenom avvänjningen via sin mobil e...

Fler oklarheter när syrgasbehandlad patient åkte hem från sjukhus anmäls enligt Lex Maria

9 september 2019

Region Kronoberg anmäler en allvarlig händelse då en patient med syrgasbehandling, efter hemtransport från sjukhus fick cirkulationsstillestånd och avled.