Bilden saknar en alternativtext.

6 april 2020

Fullmäktige fattar beslut om digitala möten

På onsdag sammanträder regionfullmäktige i minskad omfattning. På dagordningen står ett enda ärende – att tillåta nämnder och styrelser att sammanträda digitalt.

Partierna har kommit överens om ett reducerat antal ledamöter, 31 istället för ordinarie 61.

Regionen behöver förbereda sig för att kunna vara beslutsföra även under pandemin. Vi har flera ledamöter i nämnder och styrelser som tillhör riskgrupper, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Det är upp till varje nämnd och styrelse att besluta om möten ska ske digitalt, men det krävs ett fullmäktigebeslut för att det ska vara tillåtet.

Kallelsen i sin helhet, pfd, öppnas i nytt fönster

Regionfullmäktiges ledamöter

Politiska sekreterare