Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

6 april 2020

Fullmäktige fattar beslut om digitala möten

På onsdag sammanträder regionfullmäktige i minskad omfattning. På dagordningen står ett enda ärende – att tillåta nämnder och styrelser att sammanträda digitalt.

Partierna har kommit överens om ett reducerat antal ledamöter, 31 istället för ordinarie 61.

Regionen behöver förbereda sig för att kunna vara beslutsföra även under pandemin. Vi har flera ledamöter i nämnder och styrelser som tillhör riskgrupper, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Det är upp till varje nämnd och styrelse att besluta om möten ska ske digitalt, men det krävs ett fullmäktigebeslut för att det ska vara tillåtet.

Kallelsen i sin helhet, pfd, öppnas i nytt fönster

Regionfullmäktiges ledamöter

Politiska sekreterare

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Relaterade nyheter

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Lägesbild från Region Kronoberg 4 juni

4 juni 2020

I Region Kronoberg har vi den senaste tiden haft ett ganska stabilt läge med cirka 30 inneliggande covid-19-patienter på sjukhus, varav några vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Men det kan föränd...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.

De antar utmaningen – två månader som huvudsakliga cyklister

3 juni 2020

De bor på cykelavstånd både till jobb, skola och förskola. Ändå startar Johanna Sandelin och Marcus Ohlsson varsin bil varje morgon för att pendla till och från sina jobb.