Fler nyheter

12 mars 2020

Världens största glaskonferens ställs in

Sedan lång tid tillbaka har man planerat för GAS2020 i det småländska Glasriket. Arrangör är föreningen Glass Art Association med säte i USA i samarbete med den svenska projektägaren och Glasbruken.

Christel Gustafsson, regiondirektör Region Kronoberg, är ordförande i projektägarnas styrgrupp som består av Region Kronoberg, Region Kalmar, kommunerna i Glasriket samt Växjö och Kalmar kommun.

Med anledning av folkhälsoinstitutets rekommendationer och WHO:s uttalanden har jag tagit beslutet att ställa in GAS 2020, meddelar hon på torsdagsmorgonen.

Det är första gången på 49 år som GAS ställer in en konferens. Brandi Clark, VD för GAS, meddelar att de erbjuder projektägaren och Glasriket att arrangera konferensen nästa gång den ska förlägga den till Europa - 2023. Projektägarnas styrgrupp kommer att samlas för att fatta beslut i frågan.

Satsningen fortsätter

Mycket arbete har lagts ner av företag, ideella föreningar och offentliga organisationer för att kunna erbjuda deltagarna i GAS upplevelser runt om i Glasriket. Detta är något som kommer att tas till vara.

Sommaren 2020 ska bli en ”Glasriketsommar”. De erbjudanden och produkter som arbetats fram för GAS-besökarna hoppas vi nu att andra besökare, inte minst inhemsk turism, kommer att ta del av, avslutar Christel Gustafsson.

Det är naturligtvis tråkigt att vi behöver ställa in konferensen. Men det är viktigt att poängtera att detta bara var startskottet på en längre satsning på Glasriket, den måste vi hålla i så att alla ansträngningar inte rinner ut i sanden. Det här kan bli en lång satsning inför GAS 2023 om vi vill, säger Mikael Johansson, regionstyrelsens ordförande i Region Kronoberg.

Mycket tråkigt att vi måste ställa in GAS men i den här situationen är inget annat möjligt. Satsningen på Glasriket är långsiktig och vi kommer fortsätta samarbetet med GAS för att kunna genomföra konferensen längre fram, säger Karin Helmersson, ordförande i regionala utveckligsnämnden, Region Kalmar.

Kontakt

Christel Gustafsson

Regional utvecklingsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 27, 0767-20 78 48
Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Relaterade nyheter

100 har anmält intresse för att jobba extra i Region Kronoberg

3 april 2020

Över 100 personer har anmält intresse för att jobba extra inom vården i Region Kronoberg. Majoriteten av de som anmält intresse har sjukvårdsutbildning.

Snabbare betalning till mindre leverantörer

3 april 2020

För att hjälpa mindre lokala företag och samhällskritiska leverantörer har Region Kronoberg beslutat att godkänna kortare betalningstider än normalt gällande 30 dagar.

Ökning av antalet videobesök inom vården

2 april 2020

Region Kronoberg erbjuder sina patienter videobesök som ett alternativ då fysiska vårdmöten inte är möjliga. Erbjudandet har gått hem hos invånarna: På kort tid har videobesöken ökat rejält.

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.