27 augusti 2019

Hälso- och sjukvårdsdirektör Per-Henrik Nilsson lämnar sin tjänst

Per-Henrik Nilsson kommer att lämna sin tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg med omedelbar verkan, efter en tids dialog med regiondirektör Martin Myrskog och den styrande politiska ledningen i Region Kronoberg.

Hälso- och sjukvården i Region Kronoberg står inför stora utmaningar, inte minst i form av en negativ ekonomisk utveckling. Organisationen kommer att behöva genomgå omfattande förändringar för att lyckas möta framtida vårdbehov och nå ekonomisk balans.

Mot bakgrund av detta har Per-Henrik Nilsson, regiondirektör Martin Myrskog och den styrande politiska ledningen i Region Kronoberg kommit överens om att Per-Henrik Nilsson nu lämnar sitt uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör.

Per-Henrik Nilsson har gjort många fantastiska insatser i Region Kronoberg, och är en omtyckt person och läkare. Men i den situation vi befinner oss har vi i samråd bedömt att det behövs en förändring i det mycket viktiga och strategiska uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Region Kronoberg befinner sig i en situation med stora ekonomiska utmaningar, precis som de flesta regioner i landet. Vi bedömer att det behövs en ny kraft som kan ta sig an dessa utmaningar med nya metoder och arbetssätt, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Om Per-Henrik Nilsson kommer att fortsätta arbeta inom Region Kronoberg, och i så fall i vilken roll, är ännu inte klart. Rekryteringen av en ny hälso- och sjukvårdsdirektör startar omgående.

För mer information, kontakta:

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande