Fler nyheter

29 oktober 2019

Han blir projektchef för nytt akutsjukhus i Växjö

Den 1 januari 2020 tillträder Stefan Lundin som projektchef för nytt akutsjukhus i Växjö. Stefan är civilingenjör inom väg och vatten och kommer närmast från Hifab AB där han har jobbat som senior projektledare för höglandssjukhuset i Eksjö.

Vi är väldigt glada över att ha anställt en projektchef och nu kan köra igång projektet på allvar. Stefan Lundin är kunnig och kompetent med mycket erfarenhet som vi kommer att få nytta av i projektet, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Projektchefens uppdrag är att ha det sammanhållande ansvaret för projektet samt leda projektledningskontoret bestående av resurser i form av ekonomi, uppföljning, utredning, administrativt stöd samt projektledare för respektive delprojekt.

Sjukhus är komplexa och teknikintensiva byggnader och synsättet kring hur man anpassar byggnader efter vårdens behov intresserar mig. Nu ser jag mycket fram emot att få jobba med ett sjukhusbygge på hemmaplan, säger Stefan Lundin.

Om nytt akutsjukhus i Växjö

Region Kronoberg investerar i ett nytt akutsjukhus i Växjö strax väster om stadskärnan, i stadsdelen Räppe. Redan inom en tioårsperiod kan invånare och medarbetare erbjudas ett sjukhus som är bättre anpassat till behoven och som har den flexibilitet som krävs för framtiden.

Första steget i projektet innebär att analysera vårdbehovet för att sedan kunna tydliggöra målbilden för det nya sjukhuset, det vill säga vad sjukhuset ska erbjuda. Målbilden styr sedan hur lokalerna utformas. Första spadtaget planeras ske i januari 2023.

Läs mer om det nya sjukhuset.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Stefan Lundin

tillträdande projektchef

  • Telefon: 0703-53 76 59

Relaterade nyheter

Nu lanseras Business region Kronoberg – plattformen för företagare

13 november 2019

Den 14 november lanseras businessregionkronberg.se – en plattform med målet att bli en självklar ingång för företagare som söker stöd i att starta upp, utveckla eller etablera sin verksamhet. Sidan ha...

Lokalt projekt sänkte sjukskrivningarna kraftigt

8 november 2019

Projektet 4 Ess, där bland annat vårdcentralerna Sländan och Kungshögen i Ljungby har deltagit i, visar goda resultat. Sjukskrivningar i diagnoserna psykisk ohälsa och smärta i rörelseapparaten sjönk...

Försenad diagnos av cirkulationsstörning i benet, anmäls enligt Lex Maria

30 oktober 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient får en försenad diagnos på ett av länets sjukhus.

Regionfullmäktige på webb, TV och i radio

29 oktober 2019

Region Kronoberg direktsänder varje regionfullmäktige i TV och radio. Dagen efter direktsändningen kan du se en repris av mötet.