Fler nyheter

29 oktober 2019

Han blir projektchef för nytt akutsjukhus i Växjö

Den 1 januari 2020 tillträder Stefan Lundin som projektchef för nytt akutsjukhus i Växjö. Stefan är civilingenjör inom väg och vatten och kommer närmast från Hifab AB där han har jobbat som senior projektledare för höglandssjukhuset i Eksjö.

Vi är väldigt glada över att ha anställt en projektchef och nu kan köra igång projektet på allvar. Stefan Lundin är kunnig och kompetent med mycket erfarenhet som vi kommer att få nytta av i projektet, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Projektchefens uppdrag är att ha det sammanhållande ansvaret för projektet samt leda projektledningskontoret bestående av resurser i form av ekonomi, uppföljning, utredning, administrativt stöd samt projektledare för respektive delprojekt.

Sjukhus är komplexa och teknikintensiva byggnader och synsättet kring hur man anpassar byggnader efter vårdens behov intresserar mig. Nu ser jag mycket fram emot att få jobba med ett sjukhusbygge på hemmaplan, säger Stefan Lundin.

Om nytt akutsjukhus i Växjö

Region Kronoberg investerar i ett nytt akutsjukhus i Växjö strax väster om stadskärnan, i stadsdelen Räppe. Redan inom en tioårsperiod kan invånare och medarbetare erbjudas ett sjukhus som är bättre anpassat till behoven och som har den flexibilitet som krävs för framtiden.

Första steget i projektet innebär att analysera vårdbehovet för att sedan kunna tydliggöra målbilden för det nya sjukhuset, det vill säga vad sjukhuset ska erbjuda. Målbilden styr sedan hur lokalerna utformas. Första spadtaget planeras ske i januari 2023.

Läs mer om det nya sjukhuset.

Kontakt

Mikael Johansson (M)

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 79 96

Stefan Lundin

Projektchef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 93 30

Relaterade nyheter

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

2 april 2020

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.

Vårdbesök för patienter över 70 år ställs in

1 april 2020

Från och med måndag den 6 april skjuter Region Kronoberg upp alla mottagningsbesök som kan vänta för personer över 70 år. Det gäller besök i hela vården så som sjukhusen, vårdcentraler, tandvård och p...

Klamydiapinnar löser materialbrist vid coronaprovtagning

27 mars 2020

Bristen på provtagningspinnar är en av utmaningarna kopplade till coronapandemin. Därför funderade personalen på klinisk mikrobiologi Kronoberg/Blekinge på andra lösningar, och testade att använda de...

Region Kronoberg anmäler nervskada under operation

26 mars 2020

En patient opererade gallan på ett av länets sjukhus. Operationen blev långvarig och efteråt visade patienten tecken till nedsatt kraft i höger arm. Nu anmäls det inträffade till Inspektionen för vård...