Fler nyheter

30 augusti 2018

Höjd ob-ersättning till alla yrkesgrupper inom Region Kronoberg från 1 september

Regionstyrelsen och personalutskottet i Region Kronoberg har under året beslutat att höja ob-ersättningen för arbete på obekväm arbetstid med 60 procent från och med 1 september.

Jag är glad att vi äntligen kan höja ob-ersättningen för samtliga grupper. Detta är ett led i att förbättra villkoren för våra medarbetare så att fler ska vilja jobba i Region Kronoberg, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S).

Tidigare har det funnits olika ersättningsmodeller, men från och med 1 september påbörjas arbetet med att alla ska få samma ob-ersättning. För sjuksköterskor ersätter den höjda ob-ersättningen de tidigare riktade satsningarna på ob-bonus och nattlönetillägg.

Presskontakt

Anna Fransson (S)

Ordförande regionstyrelsen. Gruppledare för socialdemokraterna.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 85 83, 0706-20 44 45
Robert Olesen (S)

Robert Olesen (S)

1:e vice ordförande i regionstyrelsen

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 76 15

Relaterade nyheter

Stabil läkarbemanning genom aktiv samverkan, prisat på kvalitetsvecka

16 november 2018

När Region Kronoberg idag avslutade sin årliga kvalitetsvecka delades 2018-års kvalitetspris ut till vuxenpsykiatrin för deras lyckade arbete med att bli oberoende av hyrläkare.

Kronobergs elever säljer solcellsandelar för en bättre värld

15 november 2018

Under vintern och våren kommer elever i Kronoberg att sälja andelar i solceller som kommer monteras vid en skola i Thailand för att förbättra skolgången för elever på andra sidan jorden.

Ljusare framtid med många ST-läkare i Region Kronoberg

13 november 2018

Inom vissa läkarspecialiteter är det just nu svårt att rekrytera nya medarbetare till Region Kronoberg – till exempel inom primärvården och gyn/obstetrik. Men långsiktigt ser det bättre ut. Vårdcentra...

IT-avbrottet 21 september 2018

8 november 2018

Nu har det första arbetet med att samla in information, sammanställa och analysera det som skedde i samband med IT-driftstörningen den 21 september avslutats. Erfarenheter och kunskap från händelsen k...