Fler nyheter

5 december 2018

Hudmottagningen får nya lokaler i Dockan

Onsdag den 5 december invigdes hudmottagningens nya lokaler i Dockan-huset. Lokalerna har totalrenoverats och anpassats för hudmottagningens verksamhet.

Henrietta Serrate (s), 1:e vice ordförande i folkhälsoberedningen, klippte bandet.

Det är häftigt att fått följa Dockan-husets utveckling under de senaste åren. Nu har även hudmottagningen fått fantastiska lokaler som är väl anpassade för patienten och som samtidigt bidrar till en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare.

Under invigning berättade verksamhetschef Pernilla Odebrant om renoveringen och vad den har bidragit till.

Resultatet blev vad vi hade hoppats på. Vi är mycket nöjda då vi har fått fina, rymliga och välanpassade lokaler. Jag vill tacka alla medarbetare för det stora engagemanget som har funnits med i processen, berättar Pernilla.

Sjuksköterska Lotta Fredriksson visar hur en bucky-strålning går till. Strålningen används för hudområden som är drabbade av t.ex. psoriasis eller eksem.

Sjuksköterska Marie-Louise Widing visar upp mottagningens utrustning, bland annat de som används när patienten blivit ordinerad ljusbehandling.

Vi har till exempel många patienter med psoriasis. I flera fall behandlar vi hela kroppen men vi har även utrustning som ger möjlighet att punktbehandla händer och fötter. Det är vanligt att en patient kommer två omgångar per år, men det beror lite på hur solig sommaren har varit. Patienten solar då 25-30 gånger per omgång där vi börjar på låga doser som vi sedan ökar successivt.

 

Nöjda medarbetare i sina nyrenoverade lokaler. Fr.v: Veronika Engelmark, Marie-Louise Widing, Lotta Andersson och Marta Hubacz.

Det känns jättebra! Vi har fått rymliga och större lokaler. De nya lokalerna är bättre anpassade för patienten. Det är till exempel en fördel att patienten nu kan gå direkt in via omklädningsrummet till sin ljudbehandling eller för ett bad i våra kar, säger Marie-Louise.

Kontakt

Henrietta Serrate (S)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0768-95 53 75

Pernilla Odebrant

Verksamhetschef, hudkliniken

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 82 57

Relaterade nyheter

Mobil röntgen ska testas i Älmhult

12 december 2018

För ökad trygghet och välbefinnande kommer Älmhults kommun att testa mobil röntgen i samarbete med Region Kronoberg. Satsningen är en del i projektet Äldrehälsa Kronoberg. Med mobil röntgen kan kommun...

Intensivvårdsavdelningen i Växjö är hyroberoende!

11 december 2018

Region Kronobergs satsning på fler utbildningstjänster har gett resultat. Sex vidareutbildade sjuksköterskor är nu tillbaka på intensivvårdsavdelningen i Växjö och tillför specialistkompetens inom int...

Så ska cykling främjas i Kronoberg

7 december 2018

Region Kronobergs första strategiska dokument om cykling: ”Cykla i Gröna Kronoberg” är klart. I dokumentet beskrivs hur cykelvägarna i regionen ska utvecklas. När de 34 prioriterade objekten har byggt...

Satsningar på en mer jämställd regional tillväxt

6 december 2018

Rutiner för jämställdhetsintegrering och verktyget ”Våga välja yrke” – det är två av resultaten i Region Kronobergs arbete med jämställd regional tillväxt.