Fler nyheter

5 december 2018

Hudmottagningen får nya lokaler i Dockan

Onsdag den 5 december invigdes hudmottagningens nya lokaler i Dockan-huset. Lokalerna har totalrenoverats och anpassats för hudmottagningens verksamhet.

Henrietta Serrate (s), 1:e vice ordförande i folkhälsoberedningen, klippte bandet.

Det är häftigt att fått följa Dockan-husets utveckling under de senaste åren. Nu har även hudmottagningen fått fantastiska lokaler som är väl anpassade för patienten och som samtidigt bidrar till en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare.

Under invigning berättade verksamhetschef Pernilla Odebrant om renoveringen och vad den har bidragit till.

Resultatet blev vad vi hade hoppats på. Vi är mycket nöjda då vi har fått fina, rymliga och välanpassade lokaler. Jag vill tacka alla medarbetare för det stora engagemanget som har funnits med i processen, berättar Pernilla.

Sjuksköterska Lotta Fredriksson visar hur en bucky-strålning går till. Strålningen används för hudområden som är drabbade av t.ex. psoriasis eller eksem.

Sjuksköterska Marie-Louise Widing visar upp mottagningens utrustning, bland annat de som används när patienten blivit ordinerad ljusbehandling.

Vi har till exempel många patienter med psoriasis. I flera fall behandlar vi hela kroppen men vi har även utrustning som ger möjlighet att punktbehandla händer och fötter. Det är vanligt att en patient kommer två omgångar per år, men det beror lite på hur solig sommaren har varit. Patienten solar då 25-30 gånger per omgång där vi börjar på låga doser som vi sedan ökar successivt.

 

Nöjda medarbetare i sina nyrenoverade lokaler. Fr.v: Veronika Engelmark, Marie-Louise Widing, Lotta Andersson och Marta Hubacz.

Det känns jättebra! Vi har fått rymliga och större lokaler. De nya lokalerna är bättre anpassade för patienten. Det är till exempel en fördel att patienten nu kan gå direkt in via omklädningsrummet till sin ljudbehandling eller för ett bad i våra kar, säger Marie-Louise.

Kontakt

Henrietta Serrate (S)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0720-83 18 84

Pernilla Odebrant

Verksamhetschef, hudkliniken

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 82 57

Relaterade nyheter

Fel i anestesiutrustning gör att Region Kronoberg flyttar ett antal operationer under vecka fyra

18 januari 2019

Region Kronoberg kommer under vecka fyra senarelägga ett antal planerade operationer på grund av ett fel i en viktig komponent, i några av de anestesiarbetsstationer som används i samband med operatio...

Fler vaccinerar sig mot influensa

17 januari 2019

I flera år har andelen kronobergare 65 år eller över som vaccinerar sig mot säsongsinfluensan legat stabilt på omkring 57 procent under hela säsongen. Under vaccinationstiden november-december 2018 ha...

Missad insulintillförsel anmäls enligt Lex Maria

16 januari 2019

Region Kronoberg har anmält en händelse enligt Lex Maria. Den anmälda händelsen inträffade i november 2018 och gäller en händelse där en patient med diabetes inte fick nödvändig insulinbehandling i sa...

Region Kronoberg utreder nytt sjukhus i Växjö

15 januari 2019

Omfattande om- och tillbyggnationer inom det befintliga lasarettsområdet i centrala Växjö de kommande 30 till 40 åren, eller ett helt nytt sjukhus på en helt ny plats. Den frågan vill Region Kronoberg...