Fler nyheter

5 december 2018

Hudmottagningen får nya lokaler i Dockan

Onsdag den 5 december invigdes hudmottagningens nya lokaler i Dockan-huset. Lokalerna har totalrenoverats och anpassats för hudmottagningens verksamhet.

Henrietta Serrate (s), 1:e vice ordförande i folkhälsoberedningen, klippte bandet.

Det är häftigt att fått följa Dockan-husets utveckling under de senaste åren. Nu har även hudmottagningen fått fantastiska lokaler som är väl anpassade för patienten och som samtidigt bidrar till en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare.

Under invigning berättade verksamhetschef Pernilla Odebrant om renoveringen och vad den har bidragit till.

Resultatet blev vad vi hade hoppats på. Vi är mycket nöjda då vi har fått fina, rymliga och välanpassade lokaler. Jag vill tacka alla medarbetare för det stora engagemanget som har funnits med i processen, berättar Pernilla.

Sjuksköterska Lotta Fredriksson visar hur en bucky-strålning går till. Strålningen används för hudområden som är drabbade av t.ex. psoriasis eller eksem.

Sjuksköterska Marie-Louise Widing visar upp mottagningens utrustning, bland annat de som används när patienten blivit ordinerad ljusbehandling.

Vi har till exempel många patienter med psoriasis. I flera fall behandlar vi hela kroppen men vi har även utrustning som ger möjlighet att punktbehandla händer och fötter. Det är vanligt att en patient kommer två omgångar per år, men det beror lite på hur solig sommaren har varit. Patienten solar då 25-30 gånger per omgång där vi börjar på låga doser som vi sedan ökar successivt.

 

Nöjda medarbetare i sina nyrenoverade lokaler. Fr.v: Veronika Engelmark, Marie-Louise Widing, Lotta Andersson och Marta Hubacz.

Det känns jättebra! Vi har fått rymliga och större lokaler. De nya lokalerna är bättre anpassade för patienten. Det är till exempel en fördel att patienten nu kan gå direkt in via omklädningsrummet till sin ljudbehandling eller för ett bad i våra kar, säger Marie-Louise.

Kontakt

Henrietta Serrate (S)

Henrietta Serrate (S)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0720-83 18 84

Pernilla Odebrant

Verksamhetschef, hudkliniken

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 82 57

Relaterade nyheter

Hur kan vi designa välfärden för att klara framtidens utmaningar?

18 april 2019

Verklighetslabbet är Kronobergs arena för användardriven innovation i välfärden. I labbet ska region, kommuner, akademi, näringsliv och medborgare tillsammans utveckla välfärden.

Koll på konsten

17 april 2019

Revisionen i Region Kronoberg har genomfört en granskning som visar att Region Kronoberg tidigare haft brister i hanteringen av konst gällande anskaffning, värdering, inventering, placering och försäl...

Förstudie klar i utredningen av ett nytt sjukhus i Växjö

9 april 2019

Vid regionstyreslens arbetsutskott den 9 april presenterades förstudien som jämför alternativen att bygga ett nytt sjukhus utanför stadskärnan i Växjö med att fortsätta planerad om- och tillbyggnation...

Missade blodproppar anmäls enligt Lex Maria

9 april 2019

Region Kronoberg kommer att göra en Lex Maria anmälan angående en händelse där en patient som sökte vård inom primärvården på grund av nytillkommen andfåddhet, senare avled