11 oktober 2019

Hur får vi människor att arbeta i välfärden?

Under fredagen samlades arbetsgivare i offentlig sektor i Kronoberg, för att diskutera hur man kan rekrytera medarbetare i framtiden. Dagens som anordnades av Region Kronoberg fokuserade på hur man får människor att arbeta i välfärden.

Region Kronoberg kartlägger och arbetar för att människor med rätt kompetens ska finnas i Kronoberg för Kronobergs arbetsgivare. Vi ser att vi har stora utmaningar framåt, säger Mariana Gomez Johannesson, samordnare för kompetensförsörjningsfrågor.

Under eftermiddagen talade bland andra Leo Razzak föreläsare, social entreprenör, producent och skådespelare som också varit sommarvärd i Sommar i P1 om att få en plats i samhället och på arbetsmarknaden.

Dessutom presenterade Mariana Gomez och Mattias Einarsson generation Z, unga personer födda efter 1995 som nu är på väg in på arbetsmarknaden. De väljer sina arbetsgivare, vad tycker dem är viktigt? Flexibla arbetstider, coachande ledarskap, meningsfullt arbete och medarbetarinflytande är det som den nya generationen som snart kommer ut på arbetsmarknaden tycker är viktiga faktorer hos en arbetsgivare.

Det här är ett tillfälle att samla HR-kollegor från andra offentliga verksamheter i Kronoberg och prata om våra gemensamma utmaningar och inspireras av varandra. Det är viktigt att se till kompetensförsörjningen i hela länet och därför samarbeta med andra verksamheter för att bli riktigt konkurrenskraftiga, säger Malin Falkström HR-strateg i Region Kronoberg.