Fler nyheter

21 januari 2019

Inspirerande informationsdag om socialfondsmedel

Idag anordnade Region Kronoberg en informationsdag om projektmedel från Europeiska socialfonden (ESF). Inbjudan gick brett ut till de som kunde tänkas var intresserade av att söka och veta mer om socialfondsmedel. Deltagarna var från ideella organisationer, kommuner och Länsstyrelsen i Kronoberg.

Målet med dagen var att deltagarna skulle få med sig ett samlat informationspaket. Arbetsförmedlingen bidrog med en presentation om nuläget på arbetsmarknaden medan svenska ESF-rådet berättade om vilka insatser som kan finansieras av socialfonden och aktuella utlysningar. 

Ett socialfondsprojekt, integrationsprojektet Kompetensförstärkning i realtid (KIR), berättade om sina erfarenheter och hur det är att driva ett ESF-projekt. 

Nätverket SIP berättade om sin roll i samhället och hur de samverkar. 

Dagen avslutade med en mer personlig konsultation för de som önskade. Där fanns det möjlighet att bolla sin projektidé med Region Kronobergs projektutvecklare Josefine Wilhelmsson och ESF-rådet.

Projektutvecklare Josefine Wilhelmsson, Region Kronoberg.

Här kan du läsa mer om ESF, övriga EU-program och aktuella utlysningar

Relaterade nyheter

Nya EU-projekt till Kronoberg, Småland och Öarna

14 juni 2019

Den 12-13 juni beviljades flera av Kronobergs projektansökningar. Projekten ska bland annat arbeta med insatser som stärker kvinnor och män som står särskilt långt ifrån arbetsmarknaden.

Carolina Klüft inviger Science Gym i Lessebo!

10 juni 2019

Lördagen den 31 augusti besöker Region Kronobergs Science gym – ett teknikfyllt tält med fokus på rörelseglädje – Lessebo.

Sydsvenska regioner samarbetar för att nå nationella bredbandsmål

5 juni 2019

Regionsamverkan Sydsverige med regionerna i Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne har tecknat samverkansavtal med IP-Only som ska få bredbandsutbyggnaden i Sydsverige att ta nya steg och äve...

700 elever besökte Linnéuniversitetet

23 maj 2019

I går besökte 700 nyfikna grundskoleelever Linnéuniversitetet. Där fick eleverna bland annat se en storslagen och sprakande rymdshow med Tekniska museet. Dessutom fick eleverna lära känna universitete...