Fler nyheter

22 november 2019

Intresserad av Kronobergs framtid? Nu finns en kortversion av den regionala utvecklingsstrategin

Gröna Kronoberg 2025 är Kronobergs läns regionala utvecklingsstrategi (RUS). Strategin beskriver hur det ska vara att leva i Kronoberg 2025. Nu kan du på ett enkelt sätt ta del prioriteringarna i en kortversion.

Kronobergs utveckling påverkas både av vad som händer i omvärlden och av hur aktörer i länet agerar. Med en gemensam regional utvecklingsstrategi kan alla aktörer få information om utvecklingen i Kronobergs län och vad vi behöver påverka och samverka om. Det vill säga den är ett verktyg för att skapa bättre förutsättningar för en hållbar regional tillväxt. Den är styrande för Region Kronobergs arbete med hållbar regional utveckling och stödjande för andra aktörer i länet.

Här kan du ta del av kortversionen

Lägg till kortversionen i din telefon

Iphone: Klicka på dela-ikonen och välj ”Lägg till på hemskärmen”

Android: Klicka på ikonen längst ner till höger, välj lägg till sida på och klicka sen på ”hemskärm”.

Relaterade nyheter

Coronavirusets effekter för näringslivet i Kronoberg

31 mars 2020

Många företag har det tufft just nu, och det kan vara svårt att få en överblick av allt som händer under coronakrisen. Därför hjälper Business Region Kronoberg företagare med en daglig lägesuppdaterin...

Världens största glaskonferens ställs in

12 mars 2020

Sedan lång tid tillbaka har man planerat för GAS2020 i det småländska Glasriket. Arrangör är föreningen Glass Art Association med säte i USA i samarbete med den svenska projektägaren och Glasbruken.

Regional satsning på hållbar konsumtion och produktion

10 mars 2020

Hållbara transporter i besöksnäringen och mer lokalproducerad mat. Det är två saker som Region Kronoberg ska åstadkomma med stöd av Tillväxtverket fram till år 2022.

Näringslivspolitik = kompetensförsörjning

18 februari 2020

Näringslivspolitik är idag alltmer synonymt med kompetensförsörjning. Det visar Sydsvenska handelskammarens rapport ”Så utvecklas sydöstra Sverige – en studie av näringslivets tillväxt och produktivit...