Fler nyheter
Anna Biésert, avdelningschef på ungdomsmottagningen och Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande i folkhälsoberedningen, inviger ungdomsmottagningen i Ljungby och presenterar personalen. Anna Biésert, avdelningschef på ungdomsmottagningen och Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande i folkhälsoberedningen, inviger ungdomsmottagningen i Ljungby och presenterar personalen.

4 maj 2017

Invigning av ny modern ungdomsmottagning i Ljungby

Torsdagen den 4 maj invigdes den nya ungdomsmottagningen centralt placerad i hjärtat av Ljungby.

Det är så roligt att få vara med här idag och inviga en ny ungdomsmottagning i länet! Det är en otroligt viktig verksamhet, en plats dit ungdomar kan vända sig för hjälp, tips och råd om några av livets viktiga frågor som sex och kärlek, sa Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande i folkhälsoberedningen, innan hon klippte det traditionella bandet och förklarade den nya ungdomsmottagningen officiellt invigd.

Med egna lokaler centralt placerade på Kungsgatan i Ljungby och generösare öppettider ökar tillgängligheten för ungdomarna. Tidigare har ungdomsmottagningen delat lokaler med barnmorskemottagningen uppe på lasarettet men nu får enheten egna lokaler i nära anslutning där ungdomarna rör sig.

Jag är glad att det nu är enklare för ungdomarna att komma och besöka oss! Förutom att vi arbetar med frågor som rör sexualitet, preventivmedel och könssjukdomar arbetar vi också med att prata med våra ungdomar. Vi ser att många unga mår psykiskt dåligt och kan vi fånga upp detta i ett tidigt skede kan vi förebygga psykisk ohälsa, säger Anna Biésert, avdelningschef och ansvarig för enheten.

På ungdomsmottagningen tar man emot ungdomar mellan 13 och 23 år som har frågor om sex och samlevnad, preventivmedel, könssjukdomar, graviditet, abort eller som vill prata med en vuxen. Här kan ungdomarna träffa både manlig och kvinnlig personal: barnmorska, gynekolog, kurator, sexolog och undersköterska.

Kontakt

Henrietta Serrate (S)

1:e vice ordförande i folkhälsoberedningen. Ledamot i regionfullmäktige

Henrietta är även ledamot i regionfullmäktige och regionstyrelsen.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0768-95 53 75

Anna Biesért

Avdelningschef ungdomsmottagningen i Ljungby

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0372-58 57 98

Relaterade nyheter

Elektroniska frikort införs i vården i Kronoberg

23 maj 2017

Den 30 maj inför Region Kronoberg elektroniska frikort. Med så kallade e-frikort behöver patienterna inte längre samla stämplar på en pappersremsa för att få högkostnadsskydd. Istället registrerar vår...

Förväxling av remisser

22 maj 2017

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående två händelser där remisser från en verksamhet har förväxlats i samband med remiss till patologen.

Enklare att ta reda på hur barn och unga mår

22 maj 2017

Den 19 maj lanserades Tableau, ett visualiseringsverktyg som ska användas för att sprida resultatet från Region Kronobergs barn- och ungdomsenkät.

Cellprovsvecka i Kronoberg - några minuter för din hälsa

9 maj 2017

Den här veckan (vecka 19) uppmärksammar Region Kronoberg cellprovsveckan för att få fler kvinnor att bli medvetna om gynekologisk cellprovskontroll och få fler kvinnor att lämna cellprov när man får s...