Fler nyheter

14 mars 2019

Klart med ny rektor för Grimslövs Folkhögskola

Erik Engsbråten blir ny rektor på Grimslövs Folkhögskola. Region Kronoberg äger och driver folkhögskolan som har inriktningen hälsa, friskvård och kultur i ett brett perspektiv. Erik tillträder tjänsten i augusti.

Vi är glada att Erik har tackat ja till att anta detta spännande och viktiga uppdrag. Erik möter väl de kompetenser och förmågor som vi identifierade som viktiga i rekryteringen, säger Joakim Pohlman (S), ledamot i styrelsen för folkhögskolan.

Erik är i dag områdeschef för arbetsmarknad och vuxenutbildning inom förvaltningen Arbete och Välfärd i Växjö kommun. Han är utbildad gymnasielärare, skolledare och har tidigare varit rektor på Värnamo Folkhögskola och Allbo lärcenter.

Jag är väldigt glad, känner mig full utav energi och ser jättestora möjligheter i det här nya uppdraget. Folkhögskolan är en fantastisk utbildningsform. Grimslövs folkhögskola har hög deltagarnöjdhet och det är ett tecken på att det är en bra och viktig verksamhet som bedrivs.  Skolan har funnits i 140 år och jag ska göra allt som står i min makt för att skolan fortsatt ska vara en attraktiv och viktig folkhögskola som ger människor en annan chans, säger Erik Engsbråten.

Kontakt

Joakim Pohlman (S)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0703-31 23 00

Erik Engsbråten

Blivande rektor på Grimslövs Folkhögskola

  • Telefon: 0708-93 27 82

Relaterade nyheter

Fler ålderspensionärer vaccinerade sig mot influensa – fick gott skydd

15 juli 2019

Årets influensakampanj hösten 2018 gav resultat och Region Kronoberg vaccinerade 5 procent fler ålderspensionärer jämfört med föregående säsong. Det gör att Region Kronberg vaccinerade störst andel av...

Kulturrådet fördelar pengar till utveckling av kultur i Kronoberg

11 juli 2019

Statens kulturråd har beviljat ett flertal projektansökningar från Kronoberg. Bidragen går till utvecklingsarbeten för bland annat satsningarna Medborgarscen, Muntligt berättande och ett gemensamt pro...

Scensommar i hela Kronoberg

10 juli 2019

Just nu pågår Scensommar i hela Kronoberg. Genom ett nytt samarbete mellan Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet får nämligen invånare och besökare i år möjlighet att uppleva kultur runt om i...

Från sommarpraktikant till läkarassistent - drömmen är att bli akutläkare

9 juli 2019

Olivia Alm, 24 år började sin resa som sommarpraktikant i Region Kronoberg till att idag sommarjobba som läkarassistent på Lasarettet Ljungby.