Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

2 april 2020

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.

AV-Media, som till vardags erbjuder IT-stöd till länets skolor, använder sina 3D-skrivare för att producera skalmar till visiren. Det gör även Växjös kommuns utvecklingsbolag Videum och andra samarbetsaktörer.

Själva visiren görs av gamla overheadpapper. De tillverkas dels av regionen i egen regi och dels av personer i Växjö kommuns sysselsättningsåtgärder.

Det här är jättepositivt. Vi kan inte lösa allting själva utan både civilsamhälle, kommuner och företag är med och bidrar till vår materialförsörjning i det här krisläget, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Lägesbild från Region Kronoberg 4 juni

4 juni 2020

I Region Kronoberg har vi den senaste tiden haft ett ganska stabilt läge med cirka 30 inneliggande covid-19-patienter på sjukhus, varav några vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Men det kan föränd...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.