Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

20 april 2020

Kylcontainer placeras utanför Centrallasarettet Växjö

Regionen förbereder sig nu för att antalet avlidna personer kan komma att öka på grund av coronaviruset. En kylcontainer placeras därför utanför sjukhuset i Växjö, mot Strandbjörket till.

Än så länge är det gott om plats på sjukhusets bårhus, och containern tas in i förebyggande syfte.

Containern tar vi hit för att ha extra reservplatser för avlidna. Vi vill inte riskera att hamna i ett läge där vi inte har platser, säger Maria Wiltz, sjukhuschef.

Lasarettet Ljungby har andra möjligheter att öka kapaciteten på bårhuset, så där kommer det inte att tas in någon kylcontainer.

Kontakt

Maria Wiltz

Sjukhuschef Centrallasarettet Växjö och Ljungby Lasarett

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470588104, 046709844767

Relaterade nyheter

Jättebra Kronoberg men vi behöver bli fler!

5 juni 2020

Sedan Region Kronoberg anslöt sig till tjänsten Sms-livräddare den första juni har 300 nya frivilliga livräddare anslutit sig via appen. Redan de två första dagarna skickades tre larm om misstänkt hjä...

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

Lägesbild från Region Kronoberg 4 juni

4 juni 2020

I Region Kronoberg har vi den senaste tiden haft ett ganska stabilt läge med cirka 30 inneliggande covid-19-patienter på sjukhus, varav några vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA). Men det kan föränd...

Kartläggning av antikroppar hos blodgivare

4 juni 2020

För att ta reda på hur utbredd coronasmittan är i Kronobergs län så ska antikroppstester tas på blodgivare från och med måndag.