Fler nyheter
Alma Walum och Sanna Barbir. Alma Walum, ST-läkare, och Sanna Barbir, överläkare.

23 september 2019

Läkare föreläste för pensionärer om benskörhet

Under förra veckan höll Sanna Barbir och Alma Walum, överläkare respektive ST-läkare på Akutgeriatriska kliniken i Växjö, en föreläsning kring osteoporos för ett femtiotal pensionärer från en pensionärsförening i Kronoberg.

Osteoporos, även kallat benskörhet, är en av vår tids största folksjukdomar och drabbar varannan svensk kvinna. Det medför inte bara ett väldigt stort lidande – det kostar också samhället väldigt mycket pengar.

Sanna Barbir berättade bland annat om hur Akutgeriatriska kliniken arbetar, men även om hur man som privatperson kan förebygga benskörhet genom god kost, motion och att inte röka.

Jag hoppas att ni sprider kunskapen vidare till era vänner när ni exempelvis fikar, så att fler och fler kan få upp ögonen för det här, sa Sanna Barbir under föreläsningen.

Förutom information och viktiga råd visade även Alma Walum övningar i dans och avslappning, i syfte att lindra värk och ge livsglädje.

Relaterade nyheter

Ökad tillgänglighet till operationsverksamheterna i Kronoberg

16 oktober 2019

Under januari till september 2019 har de opererande verksamheterna på sjukhusen i Ljungby och i Växjö sammanlagt genomfört 321 fler operationer än samma period 2018. Det är också fler personer som kom...

Försenad cancerdiagnos anmäls enligt Lex Maria

14 oktober 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria anmälan angående en händelse när en patient fick sin tarmcancerdiagnos försenad.

Märta Wallinius utnämnd till docent

11 oktober 2019

Märta Wallinius, chef för forskningssektionen på Rättspsykiatriska regionkliniken i Region Kronoberg, har utnämnts till docent i psykiatri med inriktning rättspsykiatri vid Lunds universitet. En utnäm...

Region Kronoberg inför ny rutin för analys av cellprover

7 oktober 2019

Nu inför Region Kronoberg det vårdprogram för gynekologiska cellprover som ska öka tidig upptäckt av personer som riskerar att utveckla livmoderhalscancer. Prover som tas från och med den 7 oktober ko...