Fler nyheter
Alma Walum och Sanna Barbir. Alma Walum, ST-läkare, och Sanna Barbir, överläkare.

23 september 2019

Läkare föreläste för pensionärer om benskörhet

Under förra veckan höll Sanna Barbir och Alma Walum, överläkare respektive ST-läkare på Akutgeriatriska kliniken i Växjö, en föreläsning kring osteoporos för ett femtiotal pensionärer från en pensionärsförening i Kronoberg.

Osteoporos, även kallat benskörhet, är en av vår tids största folksjukdomar och drabbar varannan svensk kvinna. Det medför inte bara ett väldigt stort lidande – det kostar också samhället väldigt mycket pengar.

Sanna Barbir berättade bland annat om hur Akutgeriatriska kliniken arbetar, men även om hur man som privatperson kan förebygga benskörhet genom god kost, motion och att inte röka.

Jag hoppas att ni sprider kunskapen vidare till era vänner när ni exempelvis fikar, så att fler och fler kan få upp ögonen för det här, sa Sanna Barbir under föreläsningen.

Förutom information och viktiga råd visade även Alma Walum övningar i dans och avslappning, i syfte att lindra värk och ge livsglädje.

Relaterade nyheter

Nu lyfter digitaliseringen i Region Kronoberg

11 december 2019

Projektet DigiLyft - Digital omställning i Kronoberg, ska stärka hälso – och sjukvårdens vilja, kunskap och förmåga till digital omställning. Nu har projektet blivit tilldelat finansiering om 3,5 milj...

Försenad diagnos av höftfraktur, anmäls enligt Lex Maria

4 december 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient fått en försenad diagnos av höftfraktur.

Nytt strukturerat omhändertagande för de svårast sjuka patienterna

2 december 2019

I ett samarbete med flera berörda kliniker har akutmottagningen på Centrallasarettet Växjö tagit fram ett nytt strukturerat arbetssätt för omhändertagande av de mest sjuka patienterna som kommer till...

Beslut om ytterligare åtgärder för en hållbar ekonomisk utveckling

28 november 2019

Den 28 november 2019 beslutade Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsnämnd om ytterligare åtgärder under 2020 för att hantera hälso- och sjukvårdens ekonomiska underskott.