Fler nyheter
Alma Walum och Sanna Barbir. Alma Walum, ST-läkare, och Sanna Barbir, överläkare.

23 september 2019

Läkare föreläste för pensionärer om benskörhet

Under förra veckan höll Sanna Barbir och Alma Walum, överläkare respektive ST-läkare på Akutgeriatriska kliniken i Växjö, en föreläsning kring osteoporos för ett femtiotal pensionärer från en pensionärsförening i Kronoberg.

Osteoporos, även kallat benskörhet, är en av vår tids största folksjukdomar och drabbar varannan svensk kvinna. Det medför inte bara ett väldigt stort lidande – det kostar också samhället väldigt mycket pengar.

Sanna Barbir berättade bland annat om hur Akutgeriatriska kliniken arbetar, men även om hur man som privatperson kan förebygga benskörhet genom god kost, motion och att inte röka.

Jag hoppas att ni sprider kunskapen vidare till era vänner när ni exempelvis fikar, så att fler och fler kan få upp ögonen för det här, sa Sanna Barbir under föreläsningen.

Förutom information och viktiga råd visade även Alma Walum övningar i dans och avslappning, i syfte att lindra värk och ge livsglädje.

Relaterade nyheter

Familjecentral på Teleborg blir verklighet 2021

20 januari 2020

Styrande politiker i Region Kronoberg och Växjö kommun har gjort en överenskommelse om att öppna en familjecentral i anslutning till vårdcentralen på Teleborg nästa år. Arbetet drar igång med ett upps...

Ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken

10 januari 2020

Sedan 1 januari är Christian Möller ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken.

Bristande uppföljning av sårskada efter trafikolycka anmäls enligt Lex Maria

10 januari 2020

En patient fick efter en trafikolycka en stor sårskada på benet. Skadan följdes inte upp på adekvat sätt på länets sjukhus, vilket nu anmäls enligt Lex Maria.

Ålderspensionärer i Kronoberg bäst i Sverige på att vaccinera sig mot influensa

20 december 2019

Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att fram till och med 15 december hade 60 procent av ålderspensionärerna i Kronobergs län vaccinerat sig mot årets säsongsinfluensa. Av de regioner som rappor...