Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

12 september 2019

Ljungbys kirurgiplacering får toppbetyg av AT-läkarna

I SYLF:s (Sveriges Yngre Läkares Förening) årliga AT-ranking får kirurgiplaceringen på Ljungby lasarett högst betyg i hela landet.

Dessutom var både Ljungby lasarett och Växjö centrallasarett bäst i landet när det kom till AT-läkarnas upplevelse kring möjligheten till löneförhandling.

Att Ljungbys kirurgiplacering av AT-läkarna bedöms som den bästa i landet är mycket glädjande och något att vara stolta över, säger Martin Isegran som är AT-chef inom Region Kronoberg.

I det sammanfattande betyget man ger sin AT-ort och därmed vilken rankingplats AT-orten får, så hamnade Växjö centrallasarett på plats 7 och Ljungby lasarett på plats 18 av totalt 67 sjukhus.

Ur rapporten:

”Bland kirurgiorterna i topp är det återigen det kollegiala stödet som utmärker sig, men det är också vanligt att utbildning och instruktion skattas högst. Det här är sjukhus där man har gott stöd från kollegor inom alla professioner, men där man också lägger tid på utbildning och den praktiska handledningen: AT-läkaren får teoretisk utbildning och får själv goda möjligheter att delta praktiskt under insyn av specialist.”

Relaterade nyheter

Kroniskt sjuka viktig grupp i årets influensavaccination

18 november 2019

Region Kronoberg fortsätter att erbjuda alla invånare som fyllt 65 år gratis vaccination mot säsongsinfluensan. I år läggs dessutom lite extra fokus på yngre personer som har nedsatt immunförsvar elle...

Brister i överrapportering gav felaktig bedömning, anmäls enligt Lex Maria

18 november 2019

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en patient inte fått den mest lämpliga vården på psykiatrisk akutmottagning.

Och vinnarna är … barndagvården!

15 november 2019

Arbetet med trygga barn i samband med anestesi gjorde barndagvården på Centrallasarettet Växjö till vinnare av Region Kronobergs kvalitetspris 2019.

Att vara arbetsgivare i Kronoberg

8 november 2019

- behålla, attrahera och leda