Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

12 september 2019

Ljungbys kirurgiplacering får toppbetyg av AT-läkarna

I SYLF:s (Sveriges Yngre Läkares Förening) årliga AT-ranking får kirurgiplaceringen på Ljungby lasarett högst betyg i hela landet.

Dessutom var både Ljungby lasarett och Växjö centrallasarett bäst i landet när det kom till AT-läkarnas upplevelse kring möjligheten till löneförhandling.

Att Ljungbys kirurgiplacering av AT-läkarna bedöms som den bästa i landet är mycket glädjande och något att vara stolta över, säger Martin Isegran som är AT-chef inom Region Kronoberg.

I det sammanfattande betyget man ger sin AT-ort och därmed vilken rankingplats AT-orten får, så hamnade Växjö centrallasarett på plats 7 och Ljungby lasarett på plats 18 av totalt 67 sjukhus.

Ur rapporten:

”Bland kirurgiorterna i topp är det återigen det kollegiala stödet som utmärker sig, men det är också vanligt att utbildning och instruktion skattas högst. Det här är sjukhus där man har gott stöd från kollegor inom alla professioner, men där man också lägger tid på utbildning och den praktiska handledningen: AT-läkaren får teoretisk utbildning och får själv goda möjligheter att delta praktiskt under insyn av specialist.”

Relaterade nyheter

Familjecentral på Teleborg blir verklighet 2021

20 januari 2020

Styrande politiker i Region Kronoberg och Växjö kommun har gjort en överenskommelse om att öppna en familjecentral i anslutning till vårdcentralen på Teleborg nästa år. Arbetet drar igång med ett upps...

Ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken

10 januari 2020

Sedan 1 januari är Christian Möller ny chefläkare på rättspsykiatriska regionkliniken.

Bristande uppföljning av sårskada efter trafikolycka anmäls enligt Lex Maria

10 januari 2020

En patient fick efter en trafikolycka en stor sårskada på benet. Skadan följdes inte upp på adekvat sätt på länets sjukhus, vilket nu anmäls enligt Lex Maria.

Region Kronoberg beviljas fortsätta bedriva YH-utbildningar

8 januari 2020

Idag har myndigheten för yrkeshögskolan meddelat vilka utbildningar som får starta inom yrkeshögskolan till hösten 2020.