Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

6 september 2018

MAT 2018 – för bra och regional mat

I kväll invigs MAT 2018: Mötesplatsen för en närproducerad, småskalig och hållbar måltid. MAT består bland annat av en matmarknad som lockar mer än 50 000 besökare varje år och ett 60-tal kostnadsfria seminarier. MAT 2018 pågår till lördagen 8 september och gästas bland annat av Tareq Taylor och Leif Mannerström.

Evenemanget är en av Region Kronobergs långsiktiga insatser för hållbar utveckling. Genom att samla experter, debattörer, politiker, producenter, odlare och matälskare vill vi främja en närproducerad och hållbar matproduktion, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör, Region Kronoberg.

Regional matkultur är en grund för destinationsutveckling, sysselsättning och landsbygdsutveckling. Idag är människors distans till matproduktionen ofta stor, både fysiskt och mentalt.

Med kunskap kan fler människor göra medvetna val. Vilket är en del i en hållbar matproduktion och också ett syfte med MAT2018, säger Christel Gustavsson.

Region Kronoberg arrangerar MAT tillsammans med Växjö kommun och i samarbete med Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Relaterade nyheter

Idag invigs Kronobergs integrerade missbruks- och beroendemottagning

14 september 2018

Alla invånare i Kronoberg ska ha rätt och möjlighet till lika missbruks- och beroendevård. Därför öppnar Region Kronoberg tillsammans med länets kommuner en ny mottagning med placering i både Växjö oc...

Region Kronoberg släpper musikvideo

17 augusti 2018

Sommaren är förenad med fest och festivaler där det kan finnas en ökad risk för sexuella övergrepp och trakasserier. Den 22 juni på midsommarafton i år släppte därför folkhälsa och social utveckling i...

Historisk befolkningsökning i Kronoberg

25 juli 2018

Befolkningen i Kronoberg fortsätter att öka i en historiskt sett hög takt. De senaste fem åren har länet haft en högre befolkningstillväxt än riket och befolkningen har ökat i alla länets kommuner. Un...

Region Kronoberg stöttar små företag inom naturturism

21 juni 2018

Region Kronoberg har möjlighet att ge små företag inom naturturism ekonomiskt stöd. Stödet riktar sig till företag som vill attrahera och sälja till nya internationella kunder.