Fler nyheter
Anna Ekström (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister, Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden, och Linda Vingren, chef för kompetens och lärande, tittar in i Region Kronobergs Makerbuss. Anna Ekström (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister, Joakim Pohlman (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden, och Linda Vingren, chef för kompetens och lärande, tittar in i Region Kronobergs Makerbuss.

31 januari 2018

Ministerbesök på Region Kronoberg

I dag har gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) besökt Region Kronoberg och fått information om flera av Region Kronobergs satsningar inom kompetensområdet, så som ”Mot nya höjder” och ”Studi.se”. Kronoberg är en stark IT-region vars satsningar på utbildning väckt ett nationellt intresse.

I Kronoberg bedriver vi ett framgångsrikt arbete med att använda digitaliseringens möjligheter i skolan. Vi vill inspirera andra och sprida våra goda exempel vidare, därför känns det kul att få visa upp delar av vår verksamhet för ministern, säger Joakim Pohlman (S), ordförande för regionala utvecklingsnämnden.

Kronoberg ligger långt fram när det gäller att implementera nya IT verktyg och att arbeta med IT-pedagogik i skolorna. En utveckling som går hand i hand med näringslivets behov och insatser på Linneuniversitetet. Region Kronobergs enhet AV-Media är en drivkraft och ett kompetensnav för länets pedagoger vad gäller digitalisering och fortbildning. Under besöket på Region Kronoberg informerades gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S), om verksamheten och fick även möjligheten att bekanta sig med den senaste tekniken inom området.

Mot nya höjder

Anna Ekström (S) fick även veta mer om projektet ”Mot nya höjder” som i år firar fyra år. Projektet skapades för att öka intresset hos elever för naturvetenskap, teknik och matematik. Ytterligare viktiga delar i projektet är de mötesplatser och samarbeten som har uppstått mellan skola-näringsliv och det nationella samarbetet med Tekniska museet. ”Mot nya höjder” drivs av Region Kronoberg (som är projektägare) tillsammans med Linnéuniversitetet och Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Kontakt

Joakim Pohlman (S)

Ledamot i regionfullmäktige

Joakim är också ersättare i regionstyrelsen, ordförande i regionala utvecklingsnämnden och ordförande i Grimslövs folkhögskolas styrelse.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0703-31 23 00

Christel Gustafsson

Regional utvecklingsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 27, 0767-20 78 48

Linda Vingren

Chef kompetens och lärande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0738-66 46 19

Relaterade nyheter

2,1 miljoner till utveckling av kultur i Kronoberg

24 maj 2018

Kulturrådet har beslutat om 2,1 miljoner kronor till regional kulturverksamhet i Kronoberg. 5 projekt relaterade till Kronoberg fick sin ansökan beviljad.

Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

22 maj 2018

Folktandvården Sverige lanserar i dag ett nytt mobilspel för barn. Appen Rocka munnen innehåller både spel och timer och ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

Region Kronoberg fortsätter att skörda ekologiska framgångar

21 maj 2018

När EkoMatCentrum under måndagen presenterade den senaste rankningen av landets regioner och kommuner avseende högst andel ekologiska inköp, placerade sig Region Kronoberg återigen i toppen. En placer...

Ny IT- och digitaliseringschef i Region Kronoberg

21 maj 2018

IT och digitalisering är ett centralt och viktigt område inom Region Kronoberg och i höst tillträder Peter Bergehamn som ny IT- och digitaliseringschef. Peter arbetar idag som IT-chef för Växjö kommun...