4 april 2017

Mot Nya Höjder gör unik satsning på Science Gym

Mot nya höjders vårtermin, Make IT Move, kommer att avslutas i början av maj. Mellan den 2 och12 maj öppnar Mot nya höjder ett Science Gym på Fortnox Arena, dit de klasser som arbetat mest med vårterminens utmaningar kommer att bjudas in.

Science Gym kommer att besökas av omkring 1 500 elever från Kronoberg. Här får de chansen att på ett tiotal stationer uppleva och testa hur olika rörelser påverkar kroppen. Stationerna skapas i samverkan med Carolina Klüft, GEN-PEP, Funkibator, GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan), SOK (Sveriges olympiska kommitté), Sveriges Innebandyförbund, Linnéuniversitetet, Tekniska Museet, ett flertal Science Centers med flera.

Satsningen på ett Science Gym är helt unik, det har aldrig tidigare skapats något liknande. Tanken är att varje station ska ha en koppling till Mot nya höjders syfte som är att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik. De ska också knyta an till vårens tema – rörelse och hälsa, berättar Marcus Brunskog, projektledare Mot nya höjder.

Mellan den 3 och 7 maj spelas U19-VM i Innebandy i direkt anslutning till Science Gym. De klasser som då besöker Fortnox Arena kommer att erbjudas möjlighet att titta på matcherna.

Science Gym är en fantastisk möjlighet för elever i Mot nya höjder att uppleva och testa hur olika rörelser påverkar kroppen, säger Carolina Klüft, delaktig i utformningen av kommande Science Gym.

Mot nya höjder vill öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Vi vill också hitta mötesplatser och former för samarbete mellan skola och näringsliv. Två mål som tillsammans är en förutsättning för Kronobergs framtida kompetensförsörjning. Mot nya höjder drivs av Region Kronoberg, Linnéuniversitetet, GoTech och Länsstyrelsen i Kronobergs län. Huvudägare för projektet är Region Kronoberg.

Markus Brunskog

Projektledare Mot nya höjder

• Telefon: 0709-76 10 07
Olof Björkmarker (S)

Ordförande i regionala utvecklingsnämnden

Olof är även ledamot i regionfullmäktige, ordförande i styrelsen för Grimslövs folkhögskola, ersättare i regionstyrelsen och regionstyrelsens arbetsutskott samt ordförande i valberedningen.

• Telefon: 0767-20 76 61

Gunilla Lindbladh